5 alimente surprinzătoare care te vor ajuta să elimini stresul și anxietatea

Data publicării:
Ciocolata, foto Unsplash/ autor: Tamas Pap
Descriere foto: Ciocolata, foto Unsplash/ autor: Tamas Pap

Stresul te epuizează și îți poate afecta serios sănătatea. Grijile de zi cu zi, situația financiară, problemele de la locul de muncă, sunt doar câteva exemple pentru principalele surse de stres. 

Stres vă afectează sistemul imunitar, sănătatea inimii, somnul și fericirea. O dietă sănătoasă vă poate ajuta să treceți mai ușor peste perioadele stresante din viața dvs. 

Iată cele 5 alimente care vă pot ajuta să scăpați de stres și de anxietate:


Avocado


„Avocado sunt superalimente în multe aspecte”, spune Rene Ficek, RD. Ea observă că, atunci când vine vorba de calmarea stresului, avocado este cap de listă. Avocado oferă antioxidanți luteină, beta-caroten și vitamina E - precum și o mulțime de vitamine B, cum ar fi folatul, ale căror niveluri scăzute sunt legate de stările depresive.


Stridii


„Stresul poate face ravagii asupra sistemului imunitar”, spune Rachel Begun, MS, RDN. „De aceea suntem mai predispuși să ne îmbolnăvim când suntem stresați”. Ea remarcă faptul că zincul este esențial pentru funcționarea sistemului imunitar, „astfel încât obținerea unor cantități adecvate în perioadele de stres este o idee bună”. Rene Ficek, RD, recomandă stridiile pentru zincul lor, menționând că "acestea sunt mâncarea perfectă pentru ameliorarea stresului”. 


Ghimbir

 
Experții în nutriție adoră ghimbirul, deoarece este un aliment antiinflamator puternic, potrivit Rachel Begun, MS, RDN. Acest lucru este important deoarece „stresul provoacă inflamații în tot corpul, iar inflamația este un precursor pentru aproape toate afecțiunile cronice pe care încercăm să le evităm, inclusiv bolile cardiovasculare, cancerul și tulburările autoimune”. 


Nuci


„Majoritatea nucilor s-au dovedit a fi utile în combaterea stresului”, spune Rene Ficek, RD. „Și pentru că sunt amândouă crocante și puțin sărate, sunt perfecte pentru poftele alimentare.” Ce ar putea fi în spatele acestui lucru? "Nivelurile scăzute de zinc au fost legate atât de anxietate, cât și de depresie", spune Ficek, "iar nucile sunt o sursă sănătoasă a acestui zinc necesar".

 
Ciocolata neagră


Rene Ficek, RD, spuna că „Cercetările recente arată că consumul de ciocolată neagră poate ajuta la reducerea nivelului de cortizol și catecolamine (hormoni asociați cu stresul), în special pentru cei cu anxietate ridicată”. Dezavantajul este mai mult psihologic decât fiziologic: Unii se pot simți vinovați după ce au mâncat ciocolată în timp ce țineau dieta pentru a slăbi. Ficek notează: „Rețineți, ciocolata are un conținut ridicat de grăsimi saturate și calorii, așa că este important să fiți atenți la cantitatea pe care o cunsumați”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel