3 GREȘELI pe care le poți face în utilizarea dezinfectantului de mâini

Kelly Sikkema, foto unplash
Descriere foto: Kelly Sikkema, foto unplash

Perioada Covid-19 ne-a obligat să avem mai multă grijă cu igiena noastră personală, însă ce facem atunci când folosim greșit dezinfectantul 

Mulți dintre noi, în ultimele luni ale anului 2020, am dezvoltat o relație destul de apropiată cu dezinfectantul  pentru mâini. Lucru pe cât se poate de bun. Însă cercetătorii spun că trebuie să avem grijă când îl folosim. În urma studiului postat pe Stride Community Health Center, spune că există, totuși, câteva motive întemeiate pentru care suntem nevoiți să apelăm la un dezinfectant de mâini. 

Acest proces pe care îl facem, NU trebuie aplicat doar în această perioadă a pandemiei, ci cam tot timpul, sugerează specialiștii. 

„Igiena mâinilor ajută la prevenirea răspândirii infecției”, spune Jose Raymond M. Mercado, MD, epidemiolog la Centrul Medical Dartmouth-Hitchcock din Liban, New Hampshire.

Însă nu toți oamenii știu că procesul de stropire și frecare ne poate proteja dacă este aplucat corect. 

Câteva greșeli pe care le facem inconștient atunci când aplicăm dezinfectantul pe mâini: 

Greșeala 1: Folosirea dezinfectantului NEPOTRIVIT

Studiul de cercetare de la Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) spune că trebuie să folosim un dezinfectant care conține cel puțin 60% alcool.  Dezinfectantul realizat cu metanol și propanol sunt toxice, spun specialiștii de la Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Greșeala 2: Aplică o cantitate destul de mare din dezinfectant

Chiar dacă pandemia a adus prețuri uriașe produselor de dezinfectant, specialiștii ne recomandă că pentru eliminarea virusului trebuie să aplicăm o cantitate mai mare. 

„Recomand adulților să folosească o cantitate de dezinfectant pentru mâini de cel puțin unu sfert din cantitatea produsului,   pentru a se freca pe mâini”, spune Savita Ginde, MD, MPH, director la  la Stride Community Health Center

Dacă nu stropim  suficient dezinfectant pe mâini, vom ajunge la aceeași problemă. 

Greșeala 3:  Stropiți astfel încât să acopere ambele mâini

Specialiștii ne recomandă să aplicăm aceeași metodă pe care o facem când ne spălăm pe mâini cu apă și săpun, încât să cuprindă toată suprafața, atât dosul palmei cât și palma, în sine.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Dată: 14 dec 2020, 16:04 | Categorie: Calatorii


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience