3 alimente pe care să le eviți dacă ai tensiune arterială ridicată. Ce atenționează specialiștii

Data actualizării: | Data publicării:
Unt, foto Unsplash/ sursa Sorin Gheorghita
Descriere foto: Unt, foto Unsplash/ sursa Sorin Gheorghita

Aceste 3 alimente trebuie evitate dacă ați fost diagnosticat cu hipertensiune arterială. 

Carnea procesată


Este cel mai mare dușman al tensiunii tale arteriale. "În general, mezelurile pot fi o sursă convenabilă de proteine pre-gătite. Cu toate acestea, consumul mai multor porții pe săptămână ar putea reprezenta un risc pentru cei cu tensiune arterială ridicată, boli de inimă sau pentru femeile însărcinate", sfătuiește dieteticianul Amber Pankonin pentru Eat This, Not That!.


Aceste tipuri de carne conțin o cantitate uriașă de sodiu - al cărui consum este un factor de risc uriaș pentru tensiunea arterială ridicată.


Murăturile


În timp ce castraveții pot fi grozavi pentru tensiunea arterială, odată ce se transformă în forma lor mai sărată și mai acră de murături, s-ar putea să fie sfârșitul jocului. Murăturile sunt destul de rele pentru tensiunea arterială, din cauza nivelurilor ridicate de sodiu care sunt prezente în majoritatea produselor de murături, precizează WebMD


Un studiu iranian publicat în Clinical Nutrition Research pare să confirme legătura dintre tensiunea arterială mai mare și murături. Studiul a constatat că pare să existe o "asociere semnificativă" între consumul de murături și tensiunea arterială mai mare, precum și obezitatea. Nivelurile mai ridicate de sodiu din murături (și alte legume murate) pot duce, de asemenea, la o presiune suplimentară asupra ficatului și rinichilor. Dacă sunteți un mare fan al murăturilor, încercați să căutați opțiuni cu conținut scăzut de sodiu sau puteți să le preparați acasă destul de ușor, cu mult mai puțin sodiu decât cele cumpărate din magazin.


Unt


Grăsimile nu sunt, la bine și la rău, create în mod egal. În timp ce grăsimile mononesaturate (cum ar fi uleiul de măsline) pot contribui la scăderea tensiunii arteriale, este posibil ca alte grăsimi să nu fie la fel de benefice din acest punct de vedere. Untul este una dintre acestea. În timp ce grăsimile saturate, precum untul, nu cauzează neapărat hipertensiune arterială în sine, ele pot provoca o creștere a colesterolului din sânge și, mai exact, a colesterolului "rău" HDL, care poate înfundă arterele și poate provoca complicații suplimentare dacă aveți deja hipertensiune arterială, precizează Blood Pressure UK.


Alcool


Când vine vorba de legătura dintre alcool și tensiunea arterială, însă, este mai complicat și nu este un tablou cu totul fericit. După cum subliniază Clinica Mayo, consumul a mai mult de trei pahare poate determina creșterea temporară a tensiunii arteriale. Cu toate acestea, a face acest lucru în mod repetat sau a bea în cantități mai excesive poate provoca creșteri pe termen mai lung. Dacă aveți deja tensiune arterială ridicată și luați medicamente pentru aceasta, băutura poate interacționa și cu acestea, provocând complicații.

 

Citește și: 3 remedii casnice pentru părul tău: vor reduce căderea firelor și îmbunătățește aspectul deteriorat și uscat



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel