2 modalități simple de a pierde în greutate. Cât de importantă este nutriția

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Unsplash.com
Descriere foto: Sursă foto: Unsplash.com

Tot mai multe persoane sunt preocupate de o viață sănătoasă. Câteva sfaturi pentru a te ajuta pe parcursul procesului de slăbire.

Pierderea în greutate poate fi un proces provocator și coplesitor. În multe cazuri, este dificil să știi de unde să începi și cum să faci acest lucru. Conform Centers for Disease Control (CDC), o pierdere în greutate țintită între 5%- 10% din greutatea corporală aduce numeroase beneficii pentru sănătate și ar trebui să fie urmărită ca obiectiv inițial în parcursul procesului de slăbire. Ritmul de pierdere în greutate este direct legat de diferența dintre aportul de energie al individului și necesitățile energetice. Reducerea aportului caloric ar trebui să conducă la un ritm inițial previzibil de pierdere în greutate, care este legat de deficitul de energie. Cu alte cuvinte, un nivel mai ridicat de activitate fizică și porții adecvate de nutriție influențează direct greutatea unei persoane, notează Mayo Clinic Health System.

Iată două modalități simple de a pierde în greutate:

Modificarea dietei

Scopul terapiei dietetice este de a reduce numărul total de calorii consumate. Adoptarea unei diete este un prim pas important al pierderii în greutate, indiferent de tipul dietei.

Se sugerează alegerea unui model alimentar format din alimente sănătoase, precum Dietary Approaches to Stop Hypertension (N.R. DASH- plan alimentar conceput pentru a ajuta la prevenirea și gestionarea hipertensiunii arteriale) sau dieta de tip mediteranean.

Sunt preferate dietele care includ:

Reducerea carbohidraților, a cărnii procesate și a alimentelor bogate în sodiu și grăsimi trans.

Moderarea consumului de carne roșie neprăjită, pui, ouă și lapte.

Consumul ridicat de fructe, nuci, pește, legume, uleiuri vegetale, cereale integrale minim procesate, leguminoase și iaurt.

Pentru a implementa cu succes o intervenție dietetică, ia în considerare:

Eliminarea băuturilor calorice ridicate, cum ar fi sucurile, băuturile răcoritoare și băuturile alcoolice și a alimentelor procesate, cum ar fi chipsurile de cartofi, prăjiturile și bomboanele, care adesea sunt sursa de calorii nedorite. În schimb, bea apă pe tot parcursul zilei pentru a rămâne hidratat. Consumul de porții mai mici și includerea gustărilor sănătoase, cum ar fi fructele proaspete, legumele și nucile, între mese. Automonitorizarea prin utilizarea jurnalelor alimentare, a înregistrărilor de activitate și a cântăririi periodice. Urmărirea eforturilor tale este unul dintre elementele importante în cadrul unui program de pierdere în greutate.

Mai multă mișcare


Activitatea fizică ar trebui să fie efectuată timp de aproximativ 30 de minute sau mai mult, de la cinci până la șapte zile pe săptămână, pentru a preveni creșterea în greutate și pentru a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. Cantități mai mari de exercițiu sunt necesare pentru a obține o pierdere semnificativă în greutate în absența unei diete restricționate caloric. Prin urmare, când pierderea în greutate este obiectivul dorit, o dietă sănătoasă ar trebui să fie combinată cu activitatea fizică, cum ar fi drumețiile, ciclismul, înotul sau alergarea. În timp, poți crește treptat durata sau intensitatea activității fizice. Pentru unele persoane, poate fi necesară o activitate de peste 60 de minute pe zi pentru a preveni reluarea creșterii în greutate după o pierdere semnificativă în greutate.

Amintește-ți: este important să consulți mai întâi medicul de îngrijire primară cu privire la obiectivele tale de pierdere în greutate. El sau ea poate ajuta la adaptarea unei soluții în funcție de obiectivele tale specifice, a mai notat sursa menționată.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel