15 minute de mers pe jos, zilnic: beneficii despre care nu ți-a spus nimeni

Data publicării:
Sport, foto unsplash/ Arek Adeoye
Descriere foto: Sport, foto unsplash/ Arek Adeoye

Iată efectele secrete ale mersului pe jos, timp de doar 15 minute pe zi.

Mersul pe jos a fost legat de tot felul de beneficii pentru sănătate, cum ar fi o mai bună sănătate a inimii, funcționarea creierului și starea de spirit îmbunătățită și multe altele. Este un „antrenor” preferat dintr-un motiv. „Mersul pe jos este o formă excelentă de fitness cardio, care este mai ușor la nivelul articulațiilor decât să alergatul sau exercițiile de intensitate mare”, spune Lisa Herrington, antrenor personal certificat ACSM și fondator al FIT House Davis.

Dar, în timp ce mulți oameni se fixează pe cei 10.000 de pași pe zi (care, apropo, este un fel de mit), puteți obține în continuare multe dintre aceste beneficii pentru sănătate cu o plimbare mult mai scurtă. O plimbare de 15 minute, mai exact.

 

Iată câteva dintre avantajele la care vă puteți aștepta să faceți doar o scurtă plimbare în jurul blocului.

1. Poate îmbunătăți starea de spirit

O zi proastă la serviciu? Resetați cu o scurtă plimbare. Un studiu mai vechi din Journal of Behavioral Medicine a constatat că mersul pe jos timp de 10 până la 15 minute îi ajută pe oameni să devină mai calmi și mai relaxați. Un studiu mai recent din 2016 din revista Emotion a constatat că doar 10-12 minute de mers au ajutat la îmbunătățirea stării de spirit a oamenilor. Acest lucru a fost adevărat chiar și atunci când participanții la studiu nu se așteptau să se bucure de activitate după plimbare - în acest caz, scriind un eseu de două pagini despre ceea ce văzuseră în plimbare. Având în vedere acest lucru, luați în considerare o plimbare înainte de o întâlnire importantă cu șeful, mai degrabă decât după.

 

Citește continuarea pe DCMEDICAL.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel