13 dintre cele mai ciudate și spectaculoase recorduri mondiale ale orașului Dubai

Data actualizării: | Data publicării:

Dubai adoră să înregistreze recorduri. Acesta are un palmares bogat, însă dorința de a dobândi noi aprecieri mondiale nu pare să scadă. Chiar săptămâna trecută, artistul și filantropul britanic Sacha Jafri, stabilit în Dubai, a contribuit cu încă o lucrare, doborând recordul celei mai mari picturi pe pânză din lume.

Inspirați de această operă care s-a bucurat de aplauzele întregului mapamond, am decis să aruncăm o privire mai atentă asupra unora dintre ciudatele, grozavele și de-a dreptul impresionantele recorduri înregistrate de orașul Dubai, consemnate în Cartea Recordurilor.


Cel mai generos fond de premiere pentru curse de cai


Cea mai generoasă cursă cronometrată, de o singură zi, a alocat 26,25 de milioane de dolari (aproximativ 96,4 milioane de dirhami) pentru ediția din 2012 a Cupei Mondiale din Dubai, desfășurată pe hipodromul Meydan.


Cel mai rapid maratonist cu echipament de fotbal american (bărbat)


Trebuie să fii puțin nebun să participi la un maraton – crede-ne pe cuvânt când spunem că este cea mai dificilă provocare încercată vreodată. Totuși, trebuie să fii și mai nebun să participi la unul îmbrăcat într-un echipament complet de fotbal american. Ozzie Alistair Kealty a făcut acest lucru în cadrul Maratonului din Dubai din 2019, trecând linia de sosire în impresionantul timp de 3 ore, 33 de minute și 42 de secunde.


Cel mai mare aranjament floral


Chiar și umilul pat de flori este văzut ca potențial obiect al unui record mondial în Dubai. Miracle Garden a colaborat cu un guru al grădinăritului, iar rezultatul creației lor florale i-a propulsat direct în cartea recordurilor. Consemnată drept tunderea celei mai mari structuri florale văzute vreodată, varianta florală a unui Airbus A380 creată de cei doi bărbați măsoară 72,95 m pe 78,34 m și se înalță la 21,98 m deasupra chipurilor uluite le vizitatorilor.  


Cel mai mare dans auto sincron


Orașul Dubai pune mare accent pe motoare și prețuiește și mai mult păsările naționale din Emiratele Arabe Unite. Din acest motiv, șoimul a fost ales ca tematică pentru cel mai mare dans auto sincron din lume. Acesta a avut loc pe stadionul Dubai Rugby 7s, iar Nissan a pregătit o coregrafie specială, realizată de 180 de vehicule, menită să contureze imaginea celebrului zburător.


Cea mai mare conservă de caviar


Nu exagerăm când spunem că orașul Dubai îmbină pasiunea pentru recordurile mondiale chiar și cu dragostea pentru mâncare – și rafinament. Invitații unei mese festive de Anul Nou și-au bucurat papilele gustative cu cea mai mare conservă de caviar din lume. Iar conserva nu a fost deloc una mică, ea cântărind 50,08 kg. Ce mod inedit de a intra în noul an.


Cea mai mare fântână de apă


Un alt record recent care se alătură celorlalte este și The Palm Fountain care a intrat în cărțile de istorie drept cea mai mare fântână din lume chiar anul trecut. Atracția de pe malul apei a conferit un nou suflu destinației turistice Pointe, evidențiind-o printr-un flux ce poate arunca aproximativ 1300 m² de apă până la 105 m spre cer. Un spectacol inedit pe care trebuie să-l vezi măcar o dată.


Cea mai lungă linie de plăcinte


British Pie Week se bucură deja de atenția noastră, motiv pentru care ar fi păcat să nu pomenim și despre probabil cel mai gustos record de pe această listă. Aproximativ 2.209 de plăcinte perfecte, cu umplutură de pere americane, au fost aliniate anul acesta în ianuarie în cadrul Emirates Culinary Guild, la Jumeirah Creekside Hotel, pentru a doborî un nou record apetisant.


Cea mai lungă distanță parcursă în mers wheelie pe ATV


60 de kilometri nu reprezintă o distanță greu de parcurs. Dar v-ați gândit vreodată la asta în timp vă conduceați ATV-ul în stil wheelie? Nici noi. Însă acest aspect nu l-a descurajat pe curajosul Abdulla Al Hattawi, care a reușit să parcurgă distanța de 60 km în mers wheelie cu ATV-ul pe șoseaua Sheikh Zayed. Atenție, nu vă recomandăm să încercați când traficul este aglomerat.

 

Cea mai lungă emisiune radio subacvatică (independentă)


A scăpat cu viață prezentatorul radio după acest videoclip? Sau a fost înghițit de mare? Atlantis The Palm deține ineditul record de găzduire a celei mai lungi emisiuni radio subacvatice live din acvariul Atlantis Ambassador Lagoon. Prezentatorul radio Stu Tolan a fost cel care a făcut posibil acest record, rămânând scufundat la 3 metri adâncime într-un rezervor de 11 milioane de litri timp de 5 ore, 25 de minute și 25 de secunde. Scoate-l la suprafață!


Cei mai mulți oameni parașutați simultan dintr-un balon cu aer cald


Parașutiștii pot fi observați pe toată durata zilei, în fiecare zi a săptămâni, lansându-se deasupra arhipelagului Palm. Dar rareori vezi mai mult de două persoane lansându-se în tandem. Din acest motiv, recordul mondial al celor 25 de pasionați de senzații tari care se aruncă simultan dintr-un balon este unul de-a dreptul spectaculos. O zi plină de adrenalină și un record de dus acasă. Nu sunt greu de ghicit băieții și fetele de la Skydive Dubai care merită aplauze.

  
Cel mai înalt hotel


Dubai este un oraș plin de hoteluri de lux, dar doar unul poate fi considerat cel mai înalt. Din fericire, este greu de ratat. Amplasat pe Sheikh Zayed Road, hotelul Gevora de 75 de etaje, poleit cu aur, se înalță la 356,33 m spre cer. Cea mai înaltă dintre cele 528 de camere ale hotelului se găsește la etajul 71, așa că sperăm că nu îți este frică de înălțimi.


Cele mai înalte...construcții


Clădirea Burj Khalifa este un adevărat zgârie-nori. Această informație nu reprezintă o noutate pentru niciunul dintre noi, dar era musai să fie precizată în lista de recorduri. Cu o înălțime de 828 m, această clădire și-a câștigat renumele de cea mai înaltă construcție de pe Pământ. Odată cu această calitate, clădirii i se atribuie și o serie de alte titluri, printre care și cel de cea mai înaltă structură de sine stătătoare din lume; cel mai mare număr de etaje din lume; cel mai înalt etaj ocupat din lume; cel mai înalt observator în aer liber din lume; deținătoarea liftului cu cea mai mare distanță de călătorie din lume; cel mai înalt lift de serviciu din lume.


Cea mai înalt imobil rezidențial


Cazarea la mansarda unui hotel e una, dar ce ai zice de posibilitatea de a fi cu capul în nori la propriu în fiecare noapte a săptămânii. Aflat la 413,4 m deasupra solului, cele 101 etaje ale Princess Tower îl conferă titlul de cea mai înaltă clădire rezidențială de pe planetă, cu cel mai înalt etaj ocupat, situat la 356,9 m înălțime.


Aquaventure - RECORDURI


• La nivel global, acesta este cel mai mare parc acvatic din istorie (într-o singură expansiune)
• Aquaventure Waterpark este cunoscut ca unul dintre cele mai vaste și mai atractive parcuri acvatice din lume
• Splasher’s Lagoon, Cove, Island și Mountain alcătuiesc cel mai complex parc acvatic din Orientul Mijlociu dedicat în exclusivitate copiilor.
• Găzduiește mai multe tobogane și zone pentru copii decât orice alt parc acvatic din lume
• Găzduiește câteva tobogane care au doborât recordurile, construite special pentru adulți și adolescenți
• A fost votat drept cel mai apreciat parc acvatic din Dubai și Orientul Mijlociu și al doilea cel mai popular din lume de către TripAdvisor în 2020.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Calatorii


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel