5 alimente benefice pentru creier. Îmbunătățesc starea de spirit și alungă anxietatea

Data publicării:
Alimente pentru sănătate, sursa pixabay/ autor silviarita
Descriere foto: Alimente pentru sănătate, sursa pixabay/ autor silviarita

Dacă suferi de anxietate, trebuie să știi cât de important este să ai toate resursele disponibile pentru a depăși în mod eficient această tulburare. Alimentația sănătoasă poate deveni astfel cea mai bună terapie naturală pentru îmbunătățirea stării tale de spirit, dar și pentru sănătatea creierului.

Iată 5 alimente pe bază de plante care aduc beneficii creierului și îmbunătățesc starea de spirit: 

1. Semințele de chia

Semințele de chia conțin aminoacizi, fier, vitamine din grupul B care sunt indispensabile pentru un creier sănătos. Deoarece sunt o proteină completă, ele ajută și la funcționarea optimă a neurotransmițătorului și la producerea de serotonină în organism. În cele din urmă, sunt o sursă excelentă de omega-3 și fibre. Omega-3 ajută la reducerea depresiei, anxietății și ajută la un nivel sănătos de zahăr din sânge.

2. Cartofii dulci

Cartofii dulci sunt un carbohidrat fantastic care conține L-triptofan, un aminoacid legat direct de prevenirea depresiei și anxietății. Cartofii dulci reduc, de asemenea, nivelul zahărului din sânge și au un conținut ridicat de vitamina B6, un antidepresiv natural. Multe persoane care suferă de depresie sunt extrem de sărace în vitamine B, prin urmare punerea în aplicare a alimentelor care le conțin este o soluție ușoară și rapidă. Cartofii dulci au, de asemenea, un conținut ridicat de magneziu și potasiu, ceea ce reduce cortizolul și hipertensiunea arterială care crește odată cu stresul.

3. Avocado

Avocado are un conținut ridicat de grăsimi benefice pentru creier, inclusiv grăsimi mononesaturate care au fost legate de un creier și o inimă sănătoasă. Avocado conține, de asemenea, magneziu, urme de omega-3, vitamine B și potasiu. De asemenea, conțin niveluri ridicate de folat, o vitamină B care reduce în mod direct stresul și anxietatea și promovează funcția sănătoasă a creierului în general.

4. Semințele de in

Inul este una dintre cele mai bune surse de omega-3, chiar mai mare în ALA (acid alfa-linolenic) decât chia. Inul este, de asemenea, ambalat cu fibre pentru a reduce nivelul zahărului din sânge și contribuie la o tensiune arterială mai bună.

5. Ovăz fără gluten

Ovăzul este încărcat cu beneficii pentru creier, dar pentru cele mai bune rezultate, alegeți fără gluten. De ce? Deoarece, chiar dacă nu sunteți alergic, există multe studii care leagă glutenul de depresie. Ovăzul este unul dintre cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sănătății creierului, deoarece este plin de vitamine B, proteine, magneziu, fier, potasiu și calciu. Toți aceștia lucrează împreună pentru a elibera hormoni care se simt bine, pentru a promova niveluri constante de energie în organism, pentru a reduce zahărul din sânge și tensiunea arterială și pot ajuta chiar și la sănătatea somnului și pofta de zahăr, potrivit onegreenplanet.orgGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel