Zmeura, boosterul de antioxidanți. Eficientă în protejarea inimii, are efecte și asupra diabetului

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Zmeura, boosterul de minerale și vitamine, cu multiple beneficii pentru sănătate.

Zmeura, fructul parfumat și delicat pe care îl găsim la începutul verii, nu ar trebui să lipsească din dieta noastră. Aportul de vitamine și nutrienți din zmeură, o fac pe aceasta să fie un bun protector al inimii, dar și un luptător împotriva cancerului.

Prin aportul de minerale, nutrienți și vitamine, zmeura are efecte antiinflamatorii, fapt care o face eficientă în reducerea bolilor cronice. Totodată este foarte bună stimularea scăderii în greutate dar și a gestionarea diabetului, prin indicele glicemic mic.

Zmeura are caracteristici purtenice anticanceriene, oferind un nivel ridicat de acid elagic, compus care se regăsește și în căpșune și nuci. Prin intermediul antioxidanților pe care îi conine, zmeura este eficientă și în lupta împotriva îmbătrânirii.

8 beneficii uimitoare pentru sănătate ale zmeurei

Sărace în calorii și grăsimi. Cu toate astea, zmeura este o sursă bogată de fibre și antioxidanți. O sută de grame de fructe conțin doar 52 de calorii, dar furnizează 6,5 g de fibre, adică 16% din aportul necesar recomandat.

Bogată în antioxidanți. Zmeura are niveluri semnificativ ridicate de fitochimicale flavonoide fenolice, cum ar fi antocianinele, acidul elagic (tanin), quercetina, acidul galic, cianidina, pelargonidina, catechinele, kaempferolul și acidul salicilic.

Studiile științifice arată că compușii antioxidanți din aceste fructe de pădure joacă un rol potențial în vindecarea cancerului, a îmbătrânirii, a inflamației și a bolilor neurodegenerative, potrivit Nutrition & You.

Conține xilitol, care este un înlocuitor de zahăr cu puține calorii. O linguriță de xilitol are doar 9,6 calorii, față de 15 calorii de zahăr. Xilitolul se absoarbe în sânge mai lent în intestine decât zahărul simplu și nu contribuie la un indice glicemic ridicat.

Astfel, poate fi util persoanelor cu diabet pentru a regla fluctuațiile mari ale nivelului de zahăr din sânge.

Bogată în vitamina C. Zmeura proaspătă este o sursă excelentă de vitamina C, care este, de asemenea, un puternic antioxidant natural. 100 g de fructe de pădure furnizează 26,2 mg, adică aproximativ 47% din doza recomandată.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel