Vitaminele de care are nevoie organismul tău după ce treci de 50 de ani

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Kendall Scott
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Kendall Scott

Iată vitaminele de care organismul tău are nevoie la 50 de ani. 

Culoarul de vitamine din orice supermarket sau farmacie este în mod normal aprovizionat cu un număr amețitor de etichete diferite. Pentru cineva care nu este un nutriționist sau dietetician profesionist, poate fi copleșitor să vadă toate opțiunile. Acest lucru poate face pe oricine, în special pe cei aflați la vârste înaintate, să se gândească la beneficiile consumului unora (sau al tuturor) dintre ele. Acestea fiind spuse, există cu siguranță câteva preocupări nutriționale de care persoanele în vârstă de 50 de ani trebuie să fie conștiente.

 

În capul listei se află calciul. Oasele pe care v-ați petrecut primele patru decenii din viață construindu-le și consolidându-le trebuie să fie în continuare îngrijite. "Acum, în loc să construiți oase, păstrați oasele pe care le aveți deja", a declarat nutriționistul Stephanie Schiff, RDN de la Northwell Health's Huntington Hospital din New York, pentru The Healthy.

 

La vârsta de 50 de ani, femeile, în special, devin mai vulnerabile la osteoporoză, sau la pierderea densității osoase. Osteoporoza crește riscul de fracturi și rupturi osoase.

 

Consumul unei cantități corecte de calciu, care este de 1.200 mg pe zi pentru persoanele aflate în al cincilea deceniu de viață, este un pas esențial în prevenirea osteoporozei. Vitamina D, care ajută organismul să absoarbă calciul, este, de asemenea, foarte importantă în această etapă a vieții.

 

O altă vitamină de care trebuie să țineți cont este vitamina B12. Se estimează că 43% dintre adulții în vârstă sunt deficitari în această vitamină, care este vitală pentru reglarea sângelui, a nervilor și a sănătății genetice, notează AARP.

 

Cunoscând importanța unui aport adecvat de vitamine pentru sănătate, devine tentant să cumperi pur și simplu fiecare sticlă care se aliniază pe rafturile magazinelor.

 

Totuși, nu este ceea ce recomandă majoritatea experților în sănătate. La urma urmei, este ușor să primești prea mult dintr-un lucru bun. Majoritatea oamenilor pot obține toate vitaminele de care au nevoie pentru o sănătate optimă printr-o dietă sănătoasă, densă în nutrienți și bine echilibrată. 

 

Dacă vă îngrijorează faptul că ați putea avea un nivel scăzut de anumite vitamine, medicul dumneavoastră poate testa cu ușurință deficiențele și vă poate recomanda o doză sigură de suplimente.

 

Cu toate acestea, nutriționistul Stephanie Schiff afirmă că, ca surse de vitamine, alimentele integrale sunt "întotdeauna mai bune decât suplimentele, deoarece, cu un supliment, extragem doar un singur nutrient. Alimentele integrale conțin vitamine, minerale și fibre - toate acestea acționează sinergic", conform The Healthy.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel