Vitaminele B6 și B12, esențiale pentru sistemul imunitar. Alimentele în care le găsim

Data actualizării: | Data publicării:
Vitamine, foto Unsplash/ autor: Diana Polekhina
Descriere foto: Vitamine, foto Unsplash/ autor: Diana Polekhina

Vitamina B6 este implicată în multe procese din corp, precum metabolismul sistemului nervos central și al pielii. 

Vitaminele sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea normală și pentru multe reacții chimice din corpul dumneavoastră. Vitaminele B6 și B12 sunt solubile în apă, ceea ce înseamnă că nu pot fi produse sau depozitate în corpul dvs. și trebuie obținute din dietă. Vitamina B6, cunoscută și sub numele de piridoxină, se găsește în surse vegetale și animale, în timp ce vitamina B12 se găsește în principal în produse de origine animală.


Alimente care conțin vitamina B6


Carnea de vită, de pasăre și peștele sunt unele dintre cele mai bune surse animale de vitamina B6. Multe fructe și legume - inclusiv bananele, spanacul, avocado și cartofii - sunt surse bune ale acestei vitamine. Multe cereale pentru micul dejun conțin vitamina B6 pentru a contribui la creșterea consumului zilnic.


Alimente bogate în vitamina B12


Ficatul de vită gătit se numără printre cele mai bogate surse de vitamina B12. Fructele de mare, inclusiv păstrăvul și tonul, oferă o sursă bună de vitamină. Scoicile aburite sunt o sursă deosebit de bogată de vitamina B12, oferind o mare parte din cantitatea zilnică recomandată. Ouăle, puiul, laptele, brânza și iaurtul conțin cantități rezonabile de vitamina B12. La fel ca vitamina B6, vitamina B12 se găsește și în cerealele îmbogățite pentru micul dejun.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel