Vasile Muraru nu și-a ținut promisiunea de a-l omagia pe Alexandru Arșinel: „Nu ne-a mai căutat nimeni”

Data publicării:
Vasile Muraru, Alexandru Arșinel/ sursa Facebook
Descriere foto: Vasile Muraru, Alexandru Arșinel/ sursa Facebook

Vasile Muraru a promis că-l va omagia pe Alexandru Arșinel prin mai multe spectacole, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Se împlinește aproape jumătate de an de când regretatul Alexandru Arșinel s-a stins din viață. Actorul a murit pe data de 29 septembrie 2022, la vârsta de 83 de ani, fiind omagiat de mai mulți colegi de breaslă. Printre aceștia se numără și bunul său prieten Vasile Muraru, care a promis familiei atunci că va organiza o serie de evenimente în memoria regretatului artist. Timpul a trecut însă și se pare că nimeni nu a mai făcut nimic în acest sens, cel puțin așa spun fii lui Alexandru Arșinel, care se pregătesc singuri de parastas. 

„Nu ne-a mai căutat nimeni. Nu am demarat nimic în acest sens. În martie îi vom face parastasul de șase luni, e așteptat să vină oricine dorește', a declarat Cristian Arșinel, pentru Impact.ro.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu certificatul de revoluționar deținut de Alexandru Arșinel: „Nu s-a autosesizat instituția care i l-a acordat”

Ce spunea Vasile Muraru

La moartea actorului, Vasile Muraru promitea să organizeze o serie de spectacole în memoria regretatului actor. Acesta anunța pe atunci că teatrul  „Constantin Tănase”, pe care actorul l-a condus mult timp, îi va păstra vie imaginea prin mai multe evenimente.

„Ne gândim să organizăm mai multe evenimente în memoria lui. Pentru noi a însemnat foarte mult, am mai spus-o. Ca și pentru acest teatru pe care l-a condus exemplar. Ne va lipsi enorm. Ne-a bucurat și pe noi, colegii lui, dar și pe spectatori, de fiecare dată. Alexandru Arșinel e acum sus, în cer, alături de doamna Stela Popescu, și de alții, și-i bucură pe îngeri. Sper să aibă grijă și de noi, cei rămași pe pământ!', a declarat la vremea aceea Vasile Muraru, pentru sursa citată anterior.

Te-ar putea interesa și: Familia lui Alexandru Arșinel nu-și poate reveni din șoc: „Mama este distrusă de durere”. Fiul regretatului actor, declarații tulburătoare

„Alexandru Arșinel a fost o valoare nu numai ca și artist”

Vasile Muraru și Alexandru Arșinel sunt legați atât de o carieră lungă executată împreună, cât și de o prietenie forte frumoasă. Actorul a fost foarte implicat în toate orânduirile care s-au făcut după moartea acestuia, motiv pentru care nimeni nu se aștepta ca acesta să nu se țină de cuvânt și în cazul evenimentelor organizate în memoria sa. 

„Îmi este dor de Alexandru, normal. Cum să nu îți fie dor de el? Nici nu îmi vine să cred că nu mai este printre noi. M-am ocupat de înmormântare, m-am dus la pomana de 40 de zile, m-am dus unde m-am dus și tot nu cred că a murit. Alexandru Arșinel era pus mereu pe șotii, pe glume, nu putea să stea. A fost generația lor de oameni veseli, să facă tot felul de șotii, de glume.

Am fost la Cimitirul Bellu, pentru că acolo a fost totul. Dumnezeu să îl ierte! Noi ne ocupăm de sufletul lui. Am fost cu soția și pe la mănăstiri, unde i-am plătit slujbe. Este și normal ca toată lumea să aibă grijă de sufletul lui, Alexandru Arșinel a fost o valoare nu numai ca și artist. El s-a luptat pentru tagma actoricească, pentru meseria asta și pentru calitatea actului artistic.”, a mărturisit Vasile Muraru, pentru click.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel