Vasile Muraru, discurs emoționant la priveghiul lui Alexandru Arșinel: „Am lăsat totul deoparte și ne-am adunat în jurul său”

Data publicării:
Sursa foto: Vasile Muraru, Facebook/ Alexandru Arșinel, captură video Antena Play
Descriere foto: Sursa foto: Vasile Muraru, Facebook/ Alexandru Arșinel, captură video Antena Play

Vasile Muraru l-a omagiat pe Alexandru Arșinel printr-un discurs emoționant.

Alexandru Arșinel a murit joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Toți cei care l-au cunoscut și l-au urmărit de-a lungul anilor au putut să-i aducă un ultim omagiu Maestrului la Teatru de Revistă, acolo unde sicriul a fost depus pe 30 octombrie. Vasile Muraru, prietenul său bun, a ținut și un discurs în memoria regretatului artist și a povestit cea mai frumoasă amintire care îi leagă pe cei doi. Mai mult, acesta spune că și-a anulat un spectacol, pentru a sta la căpătâiul prietenul său de-o viață.

„Pentru noi a însemnat foarte mult, am mai spus-o. Ca și pentru acest teatru pe care l-am condus exemplar. Cea mai frumoasă amintire cu el vine de la un turneu făcut cu ani în urmă în Spania. Românii așteptau autocarul cu noi cu două, trei ore înainte de spectacol. Și ne-au aplaudat ca la finalul unui show de zile mari. Ne va lipsi enorm…

Ne-a bucurat și pe noi, colegii lor, dar și pe spectatori, de fiecare dată. Am lăsat totul deoparte și ne-am adunat în jurul său, pentru un ultim omagiu. Ar fi trebuit să joc la Reghin în seara asta, dar lumea va înțelege de ce lipsim…Alexandru Arșinel e acum sus în cer, alături de doamna Stela Popescu, și de alții, și-i bucura pe îngeri. Sper să aibă grijă și de noi, cei rămași pe pământ!”, a declarat Vasile Muraru, în fața Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, potrivit impact.ro

Cauza morții lui Alexandru Arșinel. Ce scrie în certificatul de deces

Mesajul scris de Marilena Arșinel pe coroana soțului său

Tot la Teatrul „Constantin Tănase” din Capitală, instituție pe care actorul a condus-o ani buni, au început să apară și zeci de coroane. Printre ele, s-a aflat și cea a văduvei lui Alexandru Arșinel. 

Mesajul transmis de aceasta a fost unul sfâșietor, în care își exprimă dragostea eternă față de cel lângă care și-a petrecut peste 50 de ani: „Te voi iubi mereu!” Soția Marilena”.

Când va avea loc înmormântarea lui Alexandru Arșinel

Actorul va fi înmormântat pe 2 octombrie, la Cimitirul Bellu, acolo unde avea locul asigurat de mai mulți ani de zile. Mai mult, cei doi băieți ai regretatului artist se pare că-i vor respecta toate dorințele tatălui său, astfel încât vor pune lângă el, în sicriu, pălăria, costumul și butonii favoriți. Sâmbătă, pe 1 octombrie, sicriul va fi depus la Capela Bellu, unde va sta până în ziua înmormântării.

“Sunt un om gospodar şi mi-am făcut mormânt la Bellu. Să nu aibă grijă copiii când n-o să mai fiu. 

Eu sunt un om gospodar și pregătesc toate, în așa fel încât să nu las multe probleme după mine. Eram la Noaptea Muzeelor și Bellu e considerat muzeu. Și am primit de la Primărie un telefon să merg cu câțiva colegi, după spectacol, să aprindem câteva lumânări la mormintele marilor actori, că ne așteptau cei de la Bellu.

Ne-am dus, ne-au primit imediat, am aprins lumânări. Și eram cu niște colegi de la Teatrul Tănase: ‘Hai să vă arăt un mormânt de-al unui coleg de-al nostru’. Și mergeam așa și am ajuns la vreo 10 metri de locul unde este mormântul meu”, a povestit actorul înainte de moarte pentru evelinepauna.ro.

Câți bani câștiga Alexandru Arșinel în turneele din America: „Puteai să iei și mii de dolari”. Un coleg de breaslă rupe tăcerea



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel