Usturoiul poate fi și toxic: când NU trebuie să-l consumi

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Sanjay Dosajh
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Sanjay Dosajh

Usturoiul este considerat un aliment minune și este recomandat pentru efectele sale benefice asupra sănătății. Totuși, sunt unele situații în care acesta devine extrem de toxic și nu ar trebui consumat. Iată care sunt acestea.

Usturoiul este, în general, benefic pentru sănătate, iar studiile au confirmat că planta conține o substanță cu efect de antibiotic natural, numită „alicină”

De asemenea, usturoiul conține peste 200 de substanțe active precum potasiu, fosfor, cantitate mare de vitamina B și C, calciu și proteine.

Totuși, în unele situații, usturoiul poate face mai mult rău decât bine, potrivit realitatea.net. În cazul unor afecțiuni ale ficatului, care necesită tratament, usturoiul este total interzis. Consumat chiar și în cantități mici, acesta reduce eficiența pastilelor pentru ficat.

Pe de altă parte, ar trebui evitat și de femeile care iau anticoncepționalele, pentru că pot da efecte adverse atunci când interacționează cu usturoiul.

Și persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil, probleme de stomac sau digestive, ar trebui să evite usturoiul.

Însă persoanele care nu au astfel de probleme, se pot bucura de efectele benefice ale usturoiului. 

 

Citește continuarea pe DC Medical.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel