Usturoiul, efectul fabulos pe care-l are în hipertensiune. STUDII medicale

Usturoi, sursa pixabay/ autor Pexels
Descriere foto: Usturoi, sursa pixabay/ autor Pexels

Mai multe studii arată că usturoiul are un efect fantastic la persoanele cu hipertensiune, uneori acesta putând fi comparat cu al antihipertensivelor! Iată ce spun studiile care dovedesc asta: 

În ciuda mirosului neplăcut pe care-l are, usturoiul are o multitudine de beneficii pentru sănătate. Hipertensiunea este una din afecțiunile în care poate ajuta, dar doar în anumite condiții.

Hipertensiunea arterială este o afecțiune care afectează aproximativ unul din trei adulți din țările occidentale. Adesea, nu dă niciun fel de simptome, dar în timp, lăsată necontrolată, crește semnificativ riscul unei persoane de a face boli de inimă și accident vascular cerebral.

Folosirea usturoiului pentru ameliorarea tensiunii arteriale poate fi un remediu natural excelent (link direct studiu). De fapt, usturoiul este utilizat în scop curativ de cel puțin 3.000 de ani. Iată ce dovezi medicale există despre beneficiile usturoiului în hipertensiune: 

Efecte benefice


Consumul regulat de usturoi poate ajuta la prevenirea multor afecțiuni cronice de sănătate. Studiile arată că usturoiul este un antibacterian natural și antifungic. Ajută la scăderea colesterolului în mod natural și acționează simultan ca un diluant în sânge. Crește imunitatea datorită proprietăților sale antioxidante, iar cercetările au demonstrat că are un rol în prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare. Dar poate una dintre cele mai promițătoare acțiuni ale acestui „medicament minune" este capacitatea sa de a scădea tensiunea arterială. Dar, contrar omologilor săi farmaceutici, usturoiul poate realiza toate aceste beneficii pentru sănătate fără multitudinea de reacții adverse!

 

Citește continuarea pe DCMEDICAL. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 11 noi 2021, 22:00 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience