De ce nu trebuie să ne temem de moarte. Maica Antonia din Elveția: „Viața de pe pământ e doar o pregătire pentru ce urmează”

Data publicării:
 Maica Antonia din Elveția, captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene
Descriere foto: Maica Antonia din Elveția, captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

 Maica Antonia din Elveția a vorbit despre ce se întâmplă dincolo de frontierele morții.

Ideea de moarte sperie extrem de multe persoane, fie că este vorba despre propria ființă sau de cineva drag, care se pregătește să părăsească această lume. Cu toate acestea, nu trebuie să existe frici din niciun punct de vedere, explică Maica Antonia din Elveția, într-o discuție purtată cu Adrian Artene, în care explică ce se întâmplă mai concret după ce trupul părăsește această lume.

„Pentru mine moartea este ultima taină, trecerea noastră în veșnicie este un moment foarte important, nuntirea noastră cu mirele, cu Hristos și așa cum atunci când ne naștem părăsim pântecele mamei și este o moarte a unei lumi, la fel când trecem către Domnul. Murim din această lume, dar ne naștem către adevărata viață, pentru că viața pe care am petrecut-o aici pe pământ, e doar o pregătire pentru întâlnirea cu Domnul, omul nu poate muri, e veșnic. Noi trebuie să ne pregătim pentru acest moment al morții, care poate veni oricând, de când ne naștem.”, a declarat Maica Antonia din Elveția, în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene. 

Citește și: Legătura neștiută dintre Daniel Buzdugan și Părintele Vasile Ioana: „Îl mai sun și mă lămurește, e tare blând”

„Moartea pentru mine e o taină a bisericii”

În continuare, Maica Antonia a explicat și importanța și frumusețea unei slujbe de înmormântare, pe care aceasta o consideră a fi cea mai frumoasă și importantă, imediat după cea de Înviere a Domnului. Mai mult, aceasta este o „terapie” pentru suflet, care o ajută să depășească orice obstacol greu din viața sa. 

„Pentru mine, după slujba Învierii, slujba înmormântării este cea mai frumoasă slujbă și atunci când sunt într-un moment de cumpănă, o ascult sau o citesc și dintr-o dată mi se risipește întristarea și revine bucuria, pentru că te recentrează. De multe ori ne tulburăm pentru chestii de nimic. Moartea pentru mine e o taină a bisericii, așa cum sunt și celelalte. În viața cu Dumnezeu totul este taină.”, a continuat aceasta.

Citește și: Adevărul despre îngerul păzitor. Părintele Pimen Vlad: „Când facem asta, el se îndepărtează de noi”

„Atunci când ne naștem suntem bătrâni”

Mai mult, aceasta a dat glas și unei vorbe importante auzite la un moment dat de la un părinte, care a explicat noțiunea de moarte în cei mai senini termeni. 

„Spunea un părinte că atunci când ne naștem suntem bătrâni, pentru că ne despart mulți ani de întâlnirea cu Hristos, iar când înaintăm în vârstă întinerim, pentru că ne apropiem de adevărata viață. Pe om îl așteaptă întâlnirea cu ziditorul lui, care este dragoste și reîntâlnirea cu cei care poate au plecat înainte lui și pe care i-a păstrat până atunci în inimă. Omul nu poate muri, iar din amintirea celui care a plecat rămâne chipul dragostei, fapta în sine dacă nu e îmbrăcată de prezența persoanei care le face, nu reprezintă nimic.”, mai spune ea.

VEZI și: Părintele Pimen Vlad, cea mai puternică rugăciune. Trebuie să o rostești în fiecare zi: „Neîncetat, nu contează locul”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel