Uleiul esențial de scorțișoară: 5 beneficii neștiute pentru sănătate. STUDII

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Mae Mu
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Mae Mu

În afară de parfumul care se potrivește de minune sezonului rece, uleiul esențial de scorțișoară are și beneficii pentru sănătate: relaxează, curăță, te scapă de anumite bacterii periculoase și poate contribui la creșterea părului. Iată pe larg la ce este el bun și cum se folosește: 

Există puține arome care rezonează la fel de bine cu zilele reci de iarnă petrecute înfășurat în pătură, la căldură, cu o cană fierbinte cu ceva delicios presărat cu scorțișoara dulce și picantă, fie că e vorba de vin fiert, lapte cald sau ceai. Dar trebuie să știți că și uleiul esențial de scorțișoară are beneficii pentru sănătate care merită băgate în seamă. 

Uleiul esențial de scorțișoară păstrează parfumul minunat de bogat și dulce al condimentului. Poate fi folosit în tratamente de înfrumusețare care vă oferă strălucire și hidratare pielii. Uleiul de scorțișoară este produs prin prelucrarea la aburi a frunzelor sau a scoarței copacilor din familia Cinnamomum, și, de regulă, cele obținute din coajă sunt mai scumpe decât cele produse din frunze, potrivit DC Medical. 

Beneficiile uleiului esențial de scorțișoară


1. Aromaterapie

Uleiul de scorțișoară este un ulei esențial frumos de folosit într-un difuzor pentru aromaterapie, în special în lunile de toamnă și iarnă, când parfumul se potrivește sezonului.

2. Efecte liniștitoare

Mirosul de ulei de scorțișoară poate ajuta la crearea unui mediu relaxant, un fundal ideal pentru rutina zilnică de exerciții fizice sau pentru cea de relaxare

3. Un adaos excelent la soluția de curățare

Adăugați câteva picături de ulei esențial de scorțișoară în produsele de curățare a casei. În afară de parfum are și capacitatea de a curăța alte uleiuri.

4) Proprietăți antibacteriene. Cercetările sugerează că uleiul de scorțișoară:

- Combate organismele bacteriene greu de tratat. Un studiu (link direct studiu), care a folosit culturi bacteriene și teste de laborator, a constatat că anumiți compuși din uleiul de scorțișoară au avut un efect antimicrobian împotriva Pseudomonas aeruginosa, o bacterie care poate pune viața în pericol, rezistentă la medicamente, care afectează plantele, oamenii și alte animale.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel