Ulei de măsline, 7 efecte miraculoase în organism: Ajută la pierderea în greutate, combate depresia și previne diabetul

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Roberta Sorge
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Roberta Sorge

Uleiul de măsline, produs din fructul măslinului, este plin de compuși antiinflamatori, antioxidanți și o mulțime de alți nutrienți sănătoși pentru sănătatea cardiovasculară. Este un aliment de bază în dieta mediteraneană, datorită grăsimilor sănătoase pe care le conține. De fapt, studiile au arătat că uleiul de măsline extravirgin are cele mai multe beneficii pentru sănătate - are capacitatea de a reduce inflamația, de a sprijini sănătatea creierului, de a combate depresia și chiar de a oferi protecție împotriva cancerului. 

Beneficiile uleiului de măsline
 

1. Protejează sănătatea inimii

Beneficiile uleiului de măsline includ capacitatea de a proteja inima de boli. Uleiul de măsline extravirgin poate ajuta la întărirea sistemului imunitar prin scăderea nivelului de inflamație din corp. Dar prin reducerea inflamației, compușii din uleiul de măsline extravirgin (EVOO) combat hipertensiunea și reduc riscul de probleme cardiovasculare, potrivit acestui studiu. 

2. Ajută la combaterea cancerului

Uleiul de măsline oferă organismului antioxidanți, compuși puternici (cum ar fi polifenoli), care au fost studiați pentru proprietățile lor anticancerigene. Spre exemplu, cercetările sugerează că uleiul de măsline extravirgin este benefic împotriva cancerului, în special cel mamar. 

3. Ajută la pierderea în greutate

Uleiul de măsline poate ajuta la scăderea în greutate și prevenirea obezității. Grăsimile sănătoase din acest tip de ulei stabilizează nivelul de zahăr din sânge și reduce pofta de mâncare, iar polifenolii susțin sănătatea metabolică. O dietă mediteraneană, care include și ulei de măsline, încetinește semnificativ creșterea în greutate, potrivit acestui studiu. 

 

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel