Tudor Giurgiu va face un FILM despre viaţa lui Ilie Năstase

Data publicării:
Facebook Ilie Năstase
Descriere foto: Facebook Ilie Năstase

Regizorul Tudor Giurgiu a anunţat că vrea să facă un film despre viaţa tenismenului Ilie Năstase, primul număr 1 din istoria circuitului ATP. 

Regizorul a spus şi când va fi lansat filmul. 

„Nasty” se va numi documentarul despre fostul mare sportiv. Acesta va fi lansat la Transilvania International Film Festival (TIFF), care se va desfășura în această vară.

„Filmăm tot anul ăsta, am mai filmat cu Boris Becker și pregătim lansarea la anul la TIFF”, a declarat Tudor Giurgiu, citat de B1.ro.

CITEŞTE ŞI Scandalul dintre Ilie Năstase și Ciprian Marica continuă. Fostul tenismen aduce acuzații grave

Năstase a câştigat 5 trofee Grand Slam în carieră

 

Ilie Năstase a fost primul lider ATP din istorie. În 1973 a devenit lider mondial și a reușit să se mențină pe locul fruntaș timp de aproape un an de zile. Până în 1977, „Nasty” s-a menținut în top 10.

De-a lungul carierei, Ilie Năstase a câștigat două turnee de Grand Slam la simplu, în 1972 – US Open, în fața lui Arthur Ashe și 1973 – French Open (Roland Garros), contra lui Nikola Pilic. De asemenea, a fost de două ori finalist la Wimbledon, în 1972 și 1976, când a pierdut în fața lui Stan Smith și a lui Bjorn Borg. O altă finală la proba de simplu a pierdut-o în fața lui Jan Kodes, în 1971, la French Open.

Altre trei trofee de Grand Slam le-a cucerit la proba de dublu. În 1970, alături de Ion Țiriac, „Nasty” i-a învins pe americanii Arthur Ashe și Charles Pasarell, la French Open. În 1973 și 1975 a triumfat la Wimbledon și US Open, în fața cuplului John Cooper și Neale Fraser, respectiv a echipei Tom Okker & Marty Riessen. La dublu a pierdut două finale de Grand Slam. Una în 1966, la French Open, când a au pierdut în fața lui Clark Graebner și Dennis Ralston. Alta, în 1973, a pierdut-o la același turneu în fața lui John Newcombe și Tom Okker, când a făcut echipă cu americanul Jimmy Connors.

La Turneul Campionilor, Ilie Năstase s-a impus de patru ori în carieră, în 1971, 1972, 1973 și 1975. În finală i-a învins pe Stan Smith de două ori, apoi pe Tom Okker și Bjorn Borg. În 1974 a jucat finala, pierdută în fața argentinianului Guillermo Vilas, mai scrie sursa citată.

VEZI ŞI Amalia Năstase, dezvăluiri emoționante, la 12 ani de la divorțul de Ilie Năstase:„Cea mai grea decizie”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel