Tudor Chirilă, mesaj controversat: „Să fii lovit în școală de către un profesor nu indigna pe nimeni”

Data publicării:
Sursa foto: Tudor Chirilă, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Tudor Chirilă, Facebook

Tudor Chirilă a postat un mesaj controversat pe rețelele de socializare. 

Tudor Chirilă este extrem de activ pe rețelele de socializare, acolo unde își ține fanii la curent cu toate noile evenimente ce au loc în țara noastră. Artistul nu se ferește niciodată de la a-și expune propriile opinii, indiferent de cât de controversate ar putea fi acestea. De data aceasta însă, juratul de la „Vocea României” a postat un paragraf dintr-un miniserial, intitulat „Să fie voce.” În text este vorba despre „frica” ce s-a întipărit în mintea copiilor crescuți în generația trecută. Educația era guvernată de acest termen, motiv pentru care copiii au rămas cu mai multe traume.

„N-am fost crescuți să avem încredere. În noi, în cei de lângă noi, în visurile noastre. Școala ne-a mințit. Ne-a tras de păr, ne-a urechiat, a nivelat orice încercare de a ieși din rând. Să fii lovit în școală de către un profesor nu era o surpriză și nu indigna pe nimeni. Nici măcar pe părinții noștri. Am fost o generație care a debutat în viață cu frică. Frica nu poate naște încredere. Am fost antrenați să depindem mereu de o instanță superioară. Așa am crescut. Cum ne-a afectat asta peste ani? O, Doamne, în atât de multe feluri..."Fragment din episodul 3 al miniserialului "Să fie voce" pe care l-am început acum mai bine de o lună. Ar fi trebuit să postez episodul ăsta săptămâna trecută, dar primul live de la Vocea României m-a solicitat un pic mai mult.”, a transmis Tudor Chirilă, pe rețelele de socializare.

Pe aceeași temă: Tudor Chirilă, revoltat după eșecul României de a adera la Schenghen: „E un spectacol al neasumării”

 

Cum își educă Tudor Chirilă copiii

Tudor Chirilă își dorește să le ofere un exemplu extrem de bun copiilor săi, motiv pentru care le insuflă încă de pe acum valori și principii de bază. Una dintre lecțiile pe care solistul le-a oferit-o deja micuților este faptul că nu le permite să aibă un smartphone. Deși generația aceasta este caracterizată de tehnologie și de tot ce apare nou, Tudor Chirilă vrea ca cei mici să aibă parte fix de aceleași lucruri pe care el, la rândul său, le-a primit la vremea respectivă de la părinții săi. 

„La școala copiilor mei s-a pus la un moment dat întrebarea «ce vă place?/ce nu vă place?» La școală, la părinți, la mediu, la context și așa mai departe. Foarte mulți copii au spus că «nu ne place că părinții noștri stau foarte mult pe telefon». Adică ăsta e, cumva, și exemplul pe care noi îl dăm lor. Telefoanele au devenit niște calculatoare portabile, iar eu le spun mereu copiilor mei când mai aduc vorba, pentru că din păcate văd alți copii de vârsta lor, 8 ani, 6 ani, cu telefoane până la școală, pentru că nu au voie cu telefoane în clasă, dar îi văd până la școală și mă întreabă: «dar noi când o să avem telefon?».

Voi, telefon o să aveți și mâine. «Aaa, păi dă-ni-l pe al tău». Nu, nu, ăla e calculator. Calculator o să aveți mai târziu. Dacă vreți telefon, Nokia 1611, alea vechi de ani de zile. Ia cărămidă cu antenă, pune-i cartelă și du-te cu cărămida la școală. Și vezi ce faci cu el. Că, de fapt, nu este vorba despre telefon, este vorba despre tot ce aduce: este vorba despre social media, aplicații, jocuri, poze și scrolling', a povestit Tudor Chirilă în studio la Radio 3Net.

Te poate interesa și: Tudor Chirilă a fost operat în Germania. Cu ce problemă s-a confruntat artistul: „Aproape că mă bucur că am trecut prin asta doar ca să...”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel