Tudor Chirilă, revoltat după eșecul României de a adera la Schenghen: „E un spectacol al neasumării”

Data publicării:
Tudor Chirilă, foto Facebook
Descriere foto: Tudor Chirilă, foto Facebook

Tudor Chirilă și-a exprimat nemulțumirile cu privire la eșecul României de a adera la Spațiul Schenghen.

Faptul că România nu a intrat în Spațiul Schenghen a revoltat extrem de multe vedete, care și-au expus public opinia, în mediul online. Dan Negru, Andreea Bănică, dar și Cristina Șișcanu sunt doar câteva dintre numele care și-au făcut auzite nemulțumirile cu privire la acest subiect. Totuși, se pare că și Tudor Chirilă este extrem de indignat, pentru neasumarea clasei politice cu privire la acest eșec. Artistul aduce mai întâi în discuție „incompetența” oamenilor care sunt la conducerea României. 

„În eșecul Schengen un lucru e clar: politicienii nu-si asumă nicio responsabilitate. Nimic. E un spectacol al neasumării. Desigur, dacă am fi intrat în Schengen am fi avut un spectacol grosolan al emfazei și fuduliei și un festival tv al realizării mărețe. Mă mir că această clasă politică putredă, incompetentă și coruptă nu-i înțelege pe austrieci: oamenii ăia fac ce fac și ai noștri de ani de zile: politizează chestiunea Schenghen, folosesc informații și cifre false, deturnează sensuri ca să servească cât pot de bine un discurs electoral câștigător. De câte ori această clasă politică paralelă cu nevoile României, dar foarte conectată la pârghiile producției de averi din afaceri cu statul eșuat, nu s-a folosit de teme false, nu a mințit și distorsionat, nu a alimentat atât un discurs anti european cât și nenumărate ipoteze conspiraționiste ca să obțină voturi prin manipulare, diversiune, falsa stimulare a sentimentului naționa si alimentarea unor temeri false?”, a scris Tudor Chirilă, pe pagina sa de Facebook.

Cristina Șișcanu, decizie radicală, după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen: „Chiar dacă am pierdut niște bani”

 

„O unealtă excelentă de mascare a neputințelor unei clase politice jalnice”

Soluția nu este să nu mai programăm vacanțe la pârtiile de ski din Austria, susține Tudor Chirilă, care crede că problema stă cu totul altundeva. 

„Austriecii au procedat fără niciun fel de scrupul, fără niciun fel de argument logic, fără niciun argument factual. Veto-ul lor este, de fapt, un gest de politică internă, un vot care chipurile protejează Austria de dușmanul migraționist din România? Același tip de joc ca al politicienilor noștri care acum joacă cartea indignării. Se vor indigna însă și atât. Ne vor invita să boicotăm stațiunile de schi din Austria, uitând să ne amintească un lucru simplu: că ei sunt de fapt motivul pentru care am ajuns să boicotăm stațiunile noastre.

La câte spitale regionale am construit în ultimii 30 de ani, autostrăzi, la câte drumuri feroviare am reparat, la câte școli am construit, la câte investiții în reforma instituțiilor statului avem, ar trebui să ne întrebăm și dacă avem cu adevărat vămile alea gata? Că cu MCV ul și justiția vedem ce se întâmplă. Este foarte trist că chestiune Schengen va deveni un pretext de lupte politice și o unealtă excelentă de mascare a neputințelor unei clase politice jalnice. Nu vom vedea asumare, demisii sau soluții coerente. E doar debutul festivalului demagogic românesc care vizează momentul 2024.”, a mai spus artistul, vizibil revoltat.

Andreea Bănică, măsuri dure, după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen: „Să îi facem să simtă măcar puțin”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel