Trucul suprem pentru ca omleta să nu se rupă când o întorci în tigaie

Data publicării:
foto Pixabay.com
Descriere foto: foto Pixabay.com

Utilizarea unei spatule de lemn pentru întoarcerea omletei în tigaie este una dintre recomandări.

 
Ouă, cașcaval, sare și ulei. Doar cu aceste ingrediente de bază poți prepara una dintre cele mai iubite variante de mic dejun: omleta. Deși sunt necesare doar acele ingrediente prezente în toate bucătăriile, uneori prepararea omletei poate fi trunchiată în anumite momente, mai ales când o întorci în tigaie. Mai pe scurt, se rupe, iar bucăți din omletă cad fie în tigaie, fie pe aragaz. 

A ști când să întorci omleta în tigaie poate fi pasul important pentru un rezultat perfect. 

Potrivit DC Medical, o primă recomandare este folosirea unei spatule din lemn pentru a întoarce omleta în tigaie. Procedura trebuie făcută încet, fără a rupe omleta. 

Mai târziu, poți folosi capacul cratiței, dacă este puțin concav, sau o farfurie, ținând cont că aceasta trebuie să fie întotdeauna mai mare decât cratița. 

Unii folosesc a doua tigaie, dar nu este necesar. Ca un truc final, poți unge capacul cu puțin ulei, astfel încât să nu rămână resturi de omletă când vrei să o întorci. 

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel