Trucul ieftin și eficient care te ajută să ții gândacii la distanță. Ai nevoie de două ingrediente din bucătărie

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Amestecă zahăr și bicarbonat de sodiu pentru a alunga gândacii din casă.

Gândacii sunt considerați cei mai detestați dăunători din lume. În statele Unite, se estimează că 63% dintre gospodării au gândaci - un număr destul de alarmant! În același timp, costurile profesionale de combatere a dăunătorilor sunt ridicate. Acest lucru, pe lângă faptul că ne concentrăm din ce în ce mai mult pe preocuparea noastră pentru mediu, contribuie la creșterea interesului pentru formele alternative de combatere naturală a dăunătorilor.


Iată un truc simplu și natural, care se bazează pe zahăr și bicarbonat de sodiu,  care ar putea ține gândacii departe de casa ta pentru totdeauna. 

Credeți sau nu, combinația acestor două ingrediente este cea care poate fi un factor eficient de descurajare a dăunătorilor. Acest lucru o face, de asemenea, ideală pentru cei care caută o soluție cu un buget redus. Cele două ingrediente sunt, de asemenea, complet non-toxice, ceea ce face ca acest truc special să fie perfect pentru gospodăriile cu copii și animale de companie. Va dura ceva timp până când veți vedea rezultatele acestei metode, dar cu puțină răbdare, veți observa că gândacii vor începe să dispară încet-încet, potrivit HouseDigest. 


Pentru a face un amestec potrivit pentru combaterea gândacilor, pur și simplu amestecați bine părți egale de zahăr și bicarbonat de sodiu. Mirosul de zahăr va atrage gândacii, dar ingerarea bicarbonatului de sodiu este cea care va ucide insectele. Totuși, mai este necesar un pas pentru eliminarea lor - trebuie să bea și puțină apă, pentru ca amestecul să își facă efectul. Prin urmare, este important să urmați cu atenție restul instrucțiunilor.


Luați capace de borcane mici sau faceți boluri mici din folie de aluminiu și puneți în fiecare câte puțin din amestecul de zahăr și bicarbonat de sodiu. Apoi, puneți o farfurioară mică sau un capac de sticlă cu apă alături de pulbere. Așezați aceste boluri cu apă și momeală în locurile în care ați văzut gândaci sau în locurile în care știți că este posibil să se adune. La fiecare câteva zile, verificați bolurile și reumpleți-le după cum este necesar. Va fi similar cu o rutină de hrănire și adăpare a animalelor de companie, dar în loc de animale de companie este vorba de dăunători. În decurs de câteva săptămâni, acest lucru poate eradica gândacii rezidenți o dată pentru totdeauna.

Alte modalități naturale de a ține gândacii la distanță


Una dintre cele mai practice metode de combatere naturală a gândacilor este prin miros. Există câteva mirosuri pe care aceștia nu le suportă, iar tu poți folosi aceste mirosuri pentru a-i îndepărta. Uleiul de arbore de ceai este primul și îl puteți folosi cu ușurință pentru a face o rețetă care va ține la distanță aceste insecte. Pur și simplu amestecați 1 parte de oțet cu 4 părți de apă și adăugați câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai. Apoi, turnați lichidul într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați zonele în care se adună frecvent gândacii.

De fapt, există multiple alte uleiuri esențiale pe care le puteți folosi de asemenea. Lavanda, menta și eucaliptul sunt toate mirosuri despre care se crede că resping gândacii. Puteți folosi aceste uleiuri pentru a crea spray-uri pentru perimetrul interiorului casei dvs. pentru a ține gândacii afară, acolo unde le este locul. 

Întotdeauna strângețu firimiturile de pe orice suprafață din interiorul casei dvs. și puneți deoparte orice resturi de mâncare. Păstrați vasele și zonele de bucătărie curate și nu uitați să țineți departe de podea peste noapte bolurile cu apă și mâncare pentru animale de companie. Nimănui nu-i place să aibă o infestare cu gândaci, iar aceste măsuri preventive naturale vă vor ajuta să vă păstrați casa fără gândaci fără a recurge la pesticide



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel