Cum să ADORMI în 2 minute. Trucul militarilor americani. Trebuie să-l repeți în fiecare seară

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Iată ce trebuie să faci pentru a adormi în doar 2 minute.

Cred că toată lumea își dorește să adoarmă imediat și oriunde. O tehnică ce provine din armata americană, promite chiar acest lucru: adormirea în două minute, după închiderea ochilor. Tehnica a fost promovată de Justin Agustin, un antrenor de fitness, pe TikTok. Acesta descrie în videoclip tot ce trebuie să faci.

"În primul rând, trebuie să vă calmați corpul și să vă relaxați sistematic. Să închideți fiecare parte a corpului vostru, din cap, până în picioare, la propriu. Începeți prin a vă relaxa mușchii din frunte. Relaxați-vă ochii, obrajii, maxilarele și concentrați-vă pe respirație. Acum, coboarâți spre gât și umeri. Asigurați-vă că umerii nu sunt încordați. Coborâți-i cât mai jos posibil și țineți brațele relaxate în lateral, inclusiv mâinile și degetele", a spus Agustin în videoclip, în care se înfățișează întins într-un pat.

Cum trebuie să te simți?

"Ar trebui să simțiți o senzație de furnicături calde, imaginându-vă că vă cuprinde din vârful capului, până în vârful degetelor. Începeți să respirați adânc, relaxându-vă pieptul, stomacul, până la coapse, genunchi, picioare și picioare.

Acum, în timp ce faceți asta, este foarte important să vă eliberați mintea de orice stres. Vă sfătuiesc să vă gândiți la două scenarii: să stați întinși într-o canoe, înconjurați doar de apa limpede a lacului sau să stați întinși într-un hamac de catifea neagră, într-o cameră întunecată ca smoala", a continuat el.

Cât timp trebuie să practici asta?

Potrivit lui Agustino, dacă practicați acest lucru în fiecare seară, timp de șase săptămâni, ar trebui să puteți adormi în două minute după ce ați închis ochii.

Dacă simțiți în tot acest timp că sunteți distrați sau că vreți să vă treziți, trebuie să repetați în gând, timp de 10 secunde: "Nu te gândi. Nu te gândi. Nu gândi", a mai explicat el. 

Deși nu există studii care să arate dacă această tehnică funcționează cu adevărat, ea arată ca o meditație nocturnă excelentă pentru a-ți limpezi mintea pentru o noapte de odihnă, potrivit esquire.com.

Citește și: Exerciții MINUNE care te vor ajuta să adormi mai repede - potrivit oamenilor de știință

 

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel