Exerciții MINUNE care te vor ajuta să adormi mai repede - potrivit oamenilor de știință

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Anastasia Hisel
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Anastasia Hisel

Oamenii de știință au descoperit că anumite exerciții pot îmbunătăți somnul, ajutându-vă să adormiți mai repede și mai mult timp.

 

Faptul de a nu dormi suficient poate fi dăunător pentru sănătate. Dar majoritatea oamenilor se fac vinovați de faptul că nu acordă prioritate orei de culcare, deoarece viața ocupată le stă în cale.Lipsa somnului este legată de creșterea în greutate, colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială, diabetul și inflamația, toate acestea putând agrava riscul de accident vascular cerebral, atac de cord și moarte prematură.

Pentru a afla în ce măsură exercițiile fizice pot îmbunătăți somnul, experții au împărțit aproape 400 de persoane supraponderale în patru grupuri.rimul grup nu a făcut exerciții fizice, al doilea a făcut exerciții aerobice, cum ar fi alergatul sau mersul pe bicicletă, al treilea a făcut exerciții de rezistență, iar al patrulea a combinat exerciții aerobice și de rezistență.Participanții au făcut exerciții fizice timp de trei ore pe săptămână, timp de un an, potrivit rezultatelor prezentate la Conferința American Heart Association Epidemiology, Prevention, Lifestyle & Cardiometabolic Health, potrivit The Sun.

Toți cei care au participat la studiu au raportat, de asemenea, calitatea somnului lor, cât timp au dormit și cât timp au petrecut efectiv în pat dormind. Rezultatele au arătat că 35 la sută dintre persoane aveau un somn slab la începutul studiului.Experții au analizat cât timp le-a luat oamenilor să adoarmă și tulburările de somn - cum ar fi sforăitul sau tusea, sau nevoia de a merge la toaletă.O formă de exerciții fizice a fost cea mai bună pentru îmbunătățirea somnului.

Autorul studiului, Dr. Angelique Brellenthin, de la Iowa State University din SUA, a declarat: "În timp ce atât exercițiile aerobice, cât și cele de rezistență sunt importante pentru sănătatea generală, rezultatele noastre sugerează că exercițiile de rezistență pot fi superioare atunci când vine vorba de a obține un somn mai bun pe timp de noapte."

Dr. Brellenthin, profesor asistent de kinesiologie, a declarat: "Dacă somnul dumneavoastră s-a înrăutățit vizibil în ultimii doi ani de stres, luați în considerare încorporarea a două sau mai multe sesiuni de antrenament de exerciții de rezistență în rutina obișnuită de exerciții fizice pentru a vă îmbunătăți sănătatea generală a mușchilor și a oaselor, precum și somnul."

Cum se face antrenamentul de rezistență 

În cadrul studiului, cei din grupul de rezistență au urmat un plan de exerciții fizice. Fiecare antrenament a durat o oră și a lucrat toate grupele majore de mușchi (picioare, șolduri, spate, abdomen, piept, umeri și brațe) într-o singură ședință, mai degrabă decât munca de izolare.

Aceștia au făcut între opt și 16 repetări din fiecare exercițiu pentru trei seturi.

Exercițiile au inclus:

Presă pentru picioare
Presă pe piept
Tracțiuni în jos
Încrucișarea picioarelor
Extensie a picioarelor
Biceps 
Împingerea tricepsului
Presă de umăr
Abdomene
Extensie lombară inferioară
Rotația trunchiului
Abducția șoldului

Dar oferă o idee despre tipul de exerciții pe care le puteți face pe parcursul unei săptămâni pentru a vă asigura că atingeți fiecare grup muscular. NHS spune deja că adulții ar trebui să facă exerciții care să lucreze toate grupele musculare majore cel puțin două zile pe săptămână. De asemenea, acesta recomandă cel puțin 150 de minute de activitate de intensitate moderată pe săptămână, cum ar fi mersul pe jos în pas vioi sau mersul pe bicicletă, sau 75 de minute de activitate de intensitate viguroasă pe săptămână, cum ar fi alergatul sau săritul. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel