Trooper a lansat single-ul ''Rupi Tăcerea''. Alin Dincă: A fost dragoste la primă audiţie

Data publicării:
Alin Dincă, solistul formației Trooper. Interviurile Spectacola și DC News
Descriere foto: Alin Dincă, solistul formației Trooper. Interviurile Spectacola și DC News

Formaţia Trooper a lansat single-ul "Rupi Tăcerea", melodie care este inclusă pe albumul "X"

Trooper a lansat, de asemenea, şi un videoclip al piesei care poate fi urmărită pe pagina de Facebook a formaţiei.


"Mi-am dorit mult să includem pe album o piesă de genul ăsta. Balaurul mi-a trimis o variantă demo şi... a fost dragoste la primă audiţie. Are energie, are forţă, are mesaj, are tot ce mi-am dorit. O am în telefon de multe săptămâni şi a fost extrem de greu să nu o împart cu toţi iubitorii de Trooper. Dar acum aşteptarea a luat sfârşit", a declarat Alin "Coiotu" Dincă, liderul formaţiei.

Filmările au fost realizate alături de Mihai Vasilescu, regizorul care s-a ocupat şi de videoclipurile pieselor "Două roţi", "Corupţia ucide", "În ziua a opta", "Liceul cimitir", "Te simt", "Lumea s-a stins", "Doar a mea", , potrivit AGERPRES.

"X", albumul cu numărul 10 al formaţiei Trooper, va fi lansat pe 3 şi 4 iunie 2022 în clubul Quantic (outdoor) din Bucureşti, iar cele două concerte vor avea setlisturi foarte diferite. "Rădăcini de dor", "Lumea s-a stins" şi "Dragoste falsă" vor figura pe noul material al formaţiei.

Formaţia Trooper, înfiinţată în 1995, îi are în componenţă pe Alin Dincă aka Coiotu' - voce, Aurelian Dincă aka Balauru' - chitară, Ionuţ Rădulescu aka Oscar - chitară bass, Ionuţ Răzvan Covalciuc aka John - tobe şi Cristian Oftez - chitară.

Alin Dincă, solistul formației Trooper, a povestit, în cadrul unui interviu pentru Spectacola și DC News, despre marile întâlniri cu legendele rockului. Trooper a împărțit scena cu unele dintre cele mai mari nume din rock: Iron Maiden, Sepultura, Manowar, Judas Priest, Scorpions, Bilnd Guardian, Whitesnake, Nazareth, The Prodigy, Deep Purple și multe altele.

 

Alin Dincă, despre marile întâlniri ale formației Trooper cu legendele rockului: „Noi îi vedeam pe oamenii ăia doar în postere”
 
Trooper au rămas tari ca munții și după 25 de ani de la înființare. 

 

Alin Dincă, solistul Trooper, a fost invitat în emisiunea „Interviurile Spectacola și DC News”, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre cum au ajuns niște puști rockeri din Târgoviște să cânte alături de legendele rockului internațional, care au fost cele mai mari provocări în sfertul de secol petrecut pe scenă, dar și care sunt planurile de viitor ale formației.


Trooper a împărțit scena cu unele dintre cele mai mari nume din rock: Iron Maiden, Sepultura, Manowar, Judas Priest, Scorpions, Bilnd Guardian, Whitesnake, Nazareth, The Prodigy, Deep Purple și multe altele.
 

Întrebat de Georgiana Ioniță cum a fost experiența întâlnirii cu acești monștri sacrii ai rockului, artistul a dezvăluit că a fost ca un vis ămplinit, un vis la care în copilărie nici nu sperau. Au ajuns să împartă scena cu artișii pe care îi admirau în copilărie și pe care puteau să îi vadă doar în postere. 

 


„Au fost o grămadă de trupe. Știi care a fost cea mai mare bucurie la fiecare cântare? Că trupele alea ne-au ales să cântăm în deschidere și lucrul ăsta a fost cumva mai important decât concertul în sine. Pentru că în momentul în care o trupă de un asemenea calibru te alege, nu știu, este o confirmare. Normal,  ca artist, nu o cauți în fiecare zi, adică nu simt nevoia să vină lumea să spună „Ce bine cânți sau ce piesă bună ai scos” pentru că în primul rând fac lucrul ăsta pentru mine,  cânt ca să-mi aduc mie bucurie.  Dar când toți giganții ăștia pe care-i ascultam când aveam 8 ani, 10 ani, 12 ani și visam să îi văd vreodată, pentru că atunci puteam să-i văd doar în postere, și să vină monștrii ăia și să spună „Vrem să deschidă ăștia (n.r. concertul)”,  în momentul acela, și nu te mint, când ne au ales cei de la Maiden, când m-au sunat organizatorii  și mi au zis „v-au ales Iron Maiden”, a fost ca în telenovelele alea proaste,  m-am așezat  pe marginea patului și am început să plâng.  Atât de mare a fost emoția.  Poate tinerii de acum nu înțeleg exact,  dar în anii 90 noi îi vedeam pe oamenii ăia doar în postere.


Noi nu speram vreodată să-i vedem nici măcar în concert, dar să ajungem să cântăm cu ei, să le strâng mâna, să îi trimit un sms lui Bruce Dickinson. Și acum mi se pare ciudat, în  momentul în care vreau să-i trimit un e-mail lui Bruce sau un mesaj. Mereu îi întreb pe băieții din trupă dacă să trimit, că mi-ei așa, rușine, ca să nu deranjez.  Poate omul ăla are treabă și mă apuc eu să îl invadez, deși relația acum e alta.  Atenție, nu e valabil doar pentru artiștii de afară. Aceleași emoții le am cumva și cu oamenii care mi-au modelat drumul acesta în muzică. În momentul în care mă întâlnesc cu Cristi Minculescu, care e prietenul meu, sau cu Nicu Covaci, sau cu Paul Ciuci. Emoțiile sunt aceleași: transpiră palmele, bate inima mai repede, mă gândesc să nu zic vreo prostie. În sufletul meu, am rămas un fan.  să nu în suflet. Chiar dacă am ajuns acum, la rândul meu sa am fani și să cânt de atâția ani, în interior sunt tot puștiul ăla de la 15 ani care a făcut o trupă. Când mă întâlnesc cu toți legendarii ăștia, emoțiile sunt absolut uriașe. Ei ne-au inspirat. Normal că nu am visat și n-am sperat niciodată că o să putem să atingem nivelul acesta”, a dezvăluit artistul

 

Alin Dincă a povestit cum a luat naștere formația Trooper. Originari din Târgoviște, o gașcă de puști s-au hotât să facă muzică și să cucerească scena rockului. 

„Eram o gașcă de prieteni și am început să cântăm pentru că voiam și noi să cântăm. Și la un moment, dat când am văzut că lucrurile funcționează cât de cât, după doi ani de muzică, și că aveam și noi niște concerte,  am zis „trebuie să cântăm la un moment dat cu Iris și la un moment dat cu Iron Maiden. Și după ce am cântat cu Iris prima oară în viața noastră, în 97, deja ni se părea că am avut un turneu mondial. Și în 2008, după ce am cântat cu Maiden,  țin minte când am plecat de la concert, fiecare a plecat cu o mașină separat, cumva încă trăiam visul ăla și am luat telefonul și am trimis un mesaj pe grupul nostru, cu toată formația, și l-am întrebat pe fratele meu: „ne am propus să cântăm cu Iris  și Maiden. Am cântat. Acum ce mai facem?” Și el a spus „următoarea țintă este Metallica”. Am mai urmat multe alte concerte de atunci”, a mai spus artistul.

 

Urmăriți inerviul intergral, aici:Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel