Alin Dincă, despre marile întâlniri ale formației Trooper cu legendele rockului: „Noi îi vedeam pe oamenii ăia doar în postere”

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Alin Dincă, solistul formației Trooper, a povestit, în cadrul unui interviu pentru Spectacola și DC News, despre marile întâlniri cu legendele rockului. Trooper a împărțit scena cu unele dintre cele mai mari nume din rock: Iron Maiden, Sepultura, Manowar, Judas Priest, Scorpions, Bilnd Guardian, Whitesnake, Nazareth, The Prodigy, Deep Purple și multe altele.

Trooper au rămas tari ca munții și după 25 de ani de la înființare. 

 

Alin Dincă, solistul Trooper, a fost invitat în emisiunea „Interviurile Spectacola și DC News”, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre cum au ajuns niște puști rockeri din Târgoviște să cânte alături de legendele rockului internațional, care au fost cele mai mari provocări în sfertul de secol petrecut pe scenă, dar și care sunt planurile de viitor ale formației.


Pe 12 iunie, una dintre cele mai importante trupe de pe scena rock românească va urca pe scena Arenelor Romane pentru un concert aniversar, ce marchează 25 de ani de la înființarea formației.

 

În deschidere va cânta Olympus Mons, una dintre cele mai tinere trupe din scena rock românească, câştigători în 2020 ai festivalului Posada. Pe scenă vor mai urca şi alţi invitaţi speciali, precum tenorul Alin Stoica, Paul Ciuci de la Compact, Cristian Hrubaru și Ronnie Romero, dar și câțiva invitați surpriză. 


Am vrut să aducem, de data aceasta, pentru că în trecut, la Tooper 20 de ani sau la Stelele Rockului Românesc, am adus tot felul de prieteni din industria muzicală, însă de data aceasta am vrut să aducem oameni efectiv din familia Trooper,  oameni alături de care am înregistrat și am cântat mult în decursul anilor. Cristian Hrubaru este un bun prieten de-al nostru, am înregistrat cu el o piesă care a devenit un imn al comunității moto, așa că nu avea cum să lipsească. Paul Ciuci, liderul formației Compact. Tot la fel. prieten de suflet, am înregistrat alături de el „Trec anii”.

De asemenea, nu se putea nici fără el. L-am chemat și pe Alin Stoica, tenorul Operei Naționale București. Tot la fel, fratele nostru, am înregistrat o piesă cu el, piesă ce urmează să apară fix în ziua concertului. Nu o vom cânta în concert, însă o să apară videoclipul pe canalul nostru de YouTube.  Ronnie Romero, solistul Rainbow,  s-a mutat în România de ceva vreme. Ne-am împrietenit, a venit pe la noi pe la repetiți, s-a creat o legătură foarte puternică și l-am vrut neapărat aici, pentru că face cumva parte din istorie. Omul a împărțit scena cu Ritchie Blackmore și dacă Ritchie Blackmore te alege să cânți cu el în trupă îți dai seama că se întâmplă niște lucruri interesante acolo. Ne-a făcut onoarea să vină să cânte și el alături de noi.

O să mai avem niște surprize dar nu pot să le anunț pentru că ei nu vor să fie anunțați. Au spus „nu vrem să fim nici pe afiș. Vrem să venim pentru voi, să ne bucurăm acolo pe scenă împreună”. Dar vor mai fi câțiva invitați de calibru”, a dezvăluit Alin Dincă în cadrul interviului pentru Spectacola și DC News.

 

Trooper a împărțit scena cu unele dintre cele mai mari nume din rock: Iron Maiden, Sepultura, Manowar, Judas Priest, Scorpions, Bilnd Guardian, Whitesnake, Nazareth, The Prodigy, Deep Purple și multe altele.

 

Întrebat de Georgiana Ioniță cum a fost experiența întâlnirii cu acești monștri sacrii ai rockului, artistul a dezvăluit că a fost ca un vis ămplinit, un vis la care în copilărie nici nu sperau. Au ajuns să împartă scena cu artișii pe care îi admirau în copilărie și pe care puteau să îi vadă doar în postere. 

 


Au fost o grămadă de trupe. Știi care a fost cea mai mare bucurie la fiecare cântare? Că trupele alea ne-au ales să cântăm în deschidere și lucrul ăsta a fost cumva mai important decât concertul în sine. Pentru că în momentul în care o trupă de un asemenea calibru te alege, nu știu, este o confirmare. Normal,  ca artist, nu o cauți în fiecare zi, adică nu simt nevoia să vină lumea să spună „Ce bine cânți sau ce piesă bună ai scos” pentru că în primul rând fac lucrul ăsta pentru mine,  cânt ca să-mi aduc mie bucurie.  Dar când toți giganții ăștia pe care-i ascultam când aveam 8 ani, 10 ani, 12 ani și visam să îi văd vreodată, pentru că atunci puteam să-i văd doar în postere, și să vină monștrii ăia și să spună „Vrem să deschidă ăștia (n.r. concertul)”,  în momentul acela, și nu te mint, când ne au ales cei de la Maiden, când m-au sunat organizatorii  și mi au zis „v-au ales Iron Maiden”, a fost ca în telenovelele alea proaste,  m-am așezat  pe marginea patului și am început să plâng.  Atât de mare a fost emoția.  Poate tinerii de acum nu înțeleg exact,  dar în anii 90 noi îi vedeam pe oamenii ăia doar în postere.


Noi nu speram vreodată să-i vedem nici măcar în concert, dar să ajungem să cântăm cu ei, să le strâng mâna, să îi trimit un sms lui Bruce Dickinson. Și acum mi se pare ciudat, în  momentul în care vreau să-i trimit un e-mail lui Bruce sau un mesaj. Mereu îi întreb pe băieții din trupă dacă să trimit, că mi-ei așa, rușine, ca să nu deranjez.  Poate omul ăla are treabă și mă apuc eu să îl invadez, deși relația acum e alta.  Atenție, nu e valabil doar pentru artiștii de afară. Aceleași emoții le am cumva și cu oamenii care mi-au modelat drumul acesta în muzică. În momentul în care mă întâlnesc cu Cristi Minculescu, care e prietenul meu, sau cu Nicu Covaci, sau cu Paul Ciuci. Emoțiile sunt aceleași: transpiră palmele, bate inima mai repede, mă gândesc să nu zic vreo prostie. În sufletul meu, am rămas un fan.  să nu în suflet. Chiar dacă am ajuns acum, la rândul meu sa am fani și să cânt de atâția ani, în interior sunt tot puștiul ăla de la 15 ani care a făcut o trupă. Când mă întâlnesc cu toți legendarii ăștia, emoțiile sunt absolut uriașe. Ei ne-au inspirat. Normal că nu am visat și n-am sperat niciodată că o să putem să atingem nivelul acesta”, a dezvăluit artistul

 

Alin Dincă a povestit cum a luat naștere formația Trooper. Originari din Târgoviște, o gașcă de puști s-au hotât să facă muzică și să cucerească scena rockului. 

Eram o gașcă de prieteni și am început să cântăm pentru că voiam și noi să cântăm. Și la un moment, dat când am văzut că lucrurile funcționează cât de cât, după doi ani de muzică, și că aveam și noi niște concerte,  am zis „trebuie să cântăm la un moment dat cu Iris și la un moment dat cu Iron Maiden. Și după ce am cântat cu Iris prima oară în viața noastră, în 97, deja ni se părea că am avut un turneu mondial. Și în 2008, după ce am cântat cu Maiden,  țin minte când am plecat de la concert, fiecare a plecat cu o mașină separat, cumva încă trăiam visul ăla și am luat telefonul și am trimis un mesaj pe grupul nostru, cu toată formația, și l-am întrebat pe fratele meu: „ne am propus să cântăm cu Iris  și Maiden. Am cântat. Acum ce mai facem?” Și el a spus „următoarea țintă este Metallica”. Am mai urmat multe alte concerte de atunci”, a mai spus artistul.

 

Urmăriți inerviul intergral, aici:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel