Trei moduri neașteptate de a scăpa rapid de pofta de dulciuri

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Trei moduri neașteptate te ajută să scapi de dependența de zahăr și de pofta de dulciuri.

Nu poți rezista dulciurilor și ai mereu în geantă un desert? Adaugi întotdeauna zahăr în cafea și ceai? Încearcă aceste sfaturi și s-ar putea să reușești să scapi de pofta irezistibilă de dulciuri.

Studiile au arătat că zahărul poate crea dependență și, deși dulciurile pot îmbunătăți starea de spirit, cel mai bine ar fi să le eviți.  

Renunțarea complet la zahăr poate fi prea dificilă, dar există mai multe modalități dovedite de a potoli acele pofte. Iată trei strategii, bazate pe știință, care te pot ajuta să oprești ușor pofta de zahăr și să te concentrezi pe alimente mai sănătoase, cum ar, spre exemplu, fructele și legumele. 

Poartă ceva roz. Pune o eșarfă roz, o cămașă roz  sau șosete roz și vei descoperi că pofta de zahăr, oarecum, s-a redus. Un studiu, publicat în jurnalul Frontiers in Nutrition a constatat că, atunci când li s-a dat apă de gură de culoare roz, participanții la studiu au alergat mai repede și s-au bucurat mai mult de această activitate, decât cei cărora li s-a dat apă de gură cu o altă aromă. Autorii studiului au remarcat că efectul pozitiv al apei de gură roz s-ar putea datora asocierilor de culoare cu dulceața.

Cu alte cuvinte, aspectul dulce și vesel al rozului poate oferi niveluri ridicate de zahăr fără a fi nevoie să consumi un desert dulce și plin de calorii. 

Citește întreaga știre pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel