TOP 6 fructe cu cel mai mult zahăr. Atenție ce cantitate mănânci pentru că cresc glicemia

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Ni se spune des să consumăm mai multe fructe și legume. Dar fructele pot conține cantități mari de zahăr natural. Asta nu înseamnă că nu trebuie să le mâncăm, ci doar că trebuie să fim atenți la ce cantitate consumăm. Iată cele mai dulci 6 fructe la care să fii atent: 

Fructele sunt bune, ele conțin fibre și alți nutrienți de care avem cu toții nevoie. Dar unele dintre ele au un conținut mare de zahăr natural, iar pe acestea ar trebui să le consumăm cu moderație, ca să nu ne creștem glicemia. Iată care sunt fructele cele mai dulci: 

1) Pere: 

Conțin 17 grame de zahăr la 100 de grame de fruct. Sunt însă o bună sursă de folat, vitamina C, cupru și potasiu. Dacă încercați să vă mențineți silueta, puneți o felie tăiată mărunt în iaurt sau într-o salată.

2) Pepenele roșu: 

Este compus 92% din apă și e o sursă extrem de bună de electroliți, dar are 17 grame de zahăr la suta de grame de fruct. Așa că e mai bine să vă rezumați la o felie!

3) Smochine: 

Două smochine, de dimensiune medie, au împreună 16 grame de zahăr. Mai bine tăiați una în felii și serviți-o cu brânză de capră, desert sau gustare care vă va aduce și un aport substanțial de proteine. Conțin potasiu, calciu, magneziu, fier și cupru și sunt o bună sursă de vitamine antioxidante A și K.

4) Struguri: 

Conțin 16 grame de zahăr la 100 de grame de boabe de struguri. Conțin și calciu, magneziu, potasiu, fosfor, mangan și vitamina K, așa că sunt sănătoase, dar cu moderație.

 

Citește mai departe pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel