TOP 6 alimente care topesc colesterolul „rău” LDL

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Anumite alimente pot să scadă colesterolul „rău” LDL. Iată câteva dintre ele: 

Colesterolul „rău” LDL este particula dăunătoare ce transportă colesterolul care contribuie la ateroscleroză, blocând arterele, iar una dintre cele mai bune modalități de a reduce nivelul acesteia este să adaugi în dietă anumite alimente. Odată ce scazi nivelul colesterolului „rău” LDL scade și riscul de boli cardiovasculare. 

Mai multe alimente scad colesterolul, dar în feluri diferite. Unele furnizează organismului fibre solubile, care leagă colesterolul și precursorii săi în sistemul digestiv și ajută la eliminarea lor din corp înainte să apuce să intre în circulație. Altele aduc în organism grăsimi polinesaturate, care scad direct colesterolul „rău” LDL. Nu în ultimul rând, sunt unele alimente care conțin steroli vegetali și stanoli, care împiedică organismul să absoarbă colesterolul. Iată 6 dintre aceste alimente:

1. Cerealele integrale

Ovăzul și orzul în mod speciale conține 1 - 2 grame de fibre solubile, dar dacă le consumați la micul dejun cu felii de banană sau câteva căpșuni, adăugați încă o jumătate de gram de fibre solubile. Teoretic, conform ghidurilor actuale, trebuie să consumăm zilnic 20 până la 35 de grame de fibre, din care cel puțin 5 - 10 grame să fie fibre solubile. 

2. Fasolea

Fasolea este și ea bogată în special în fibre solubile. De asemenea, organismul o digeră mai greu, ceea ce înseamnă că te simți plin mai mult timp după ce ai mâncat. 

3. Vinetele

Vinetele au un conținut scăzut de calorii dar sunt surse bune de fibre solubile.

4. Nucile și alți sâmburi 

Consumul de migdale, nuci, alune și alte tipuri de sâmburi este bun pentru inimă. Ai nevoie de 56 de grame pe zi ca să scazi cu 5% nivelul de colesterol „rău” LDL. 

 

Citește mai multe pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel