TOP 5 lucruri care vă fac să vă simțiți mai obosit. Trebuie să renunțați la ele IMEDIAT

Data actualizării: | Data publicării:
Lucruri care vă obosesc, sursa pixabay/ autor Robin Higgins
Descriere foto: Lucruri care vă obosesc, sursa pixabay/ autor Robin Higgins

Există câteva lucruri care vă provoacă mult mai multă oboseală, dar și epuizare continuă. Trebuie neapărat să renunțați la ele pentru a avea o viață plină de energie.

Iată care sunt principalele lucruri care vă fac să vă simțiți epuizat:

1. Energia negativă -  Vicky Vlachonis, osteopat și autor al cărții „Corpul nu minte”, spune că a avea oameni în jurul tău care se plâng și se plâng în mod constant pot reduce nivelul de energie. Ea spune că „Oamenii pe care îi permiteți în viața voastră nu numai că au puterea de a vă afecta emoțional, dar vă pot afecta și fizic”. Deci, sugestia ei este să scăpați de persoanele negative și să vă înconjurați de oamenii care au o perspectivă pozitivă asupra vieții.

2. Deficitul de magneziu - Dr. Mark Hyman spune că magneziul seamănă cu „mineralul de relaxare”, iar Institutul Național de Sănătate afirmă că ajută determinând calitatea și durata somnului. Jaclyn London, director nutrițional la Good Housekeeping Institute, recomandă o dietă sănătoasă cu nuci, semințe, fasole și verdeață cu frunze - toate aceste alimente sunt surse excelente de magneziu.

3. Job-ul tău este obositor - Cei mai mulți dintre noi ne trezim și mergem direct la muncă, așa că, dacă mergeți undeva unde nu vă place primul lucru dimineața, vă va face să simțiți că ați fi dorit ca ziua să se fi terminat deja. Acest lucru vă face să vă simțiți lent și obosit, iar studiile spun că și somnul este dereglat din cauza stresului. 

4. Lipsa sportului - Activitatea fizică regulată și exercițiile fizice vă pot face să vă simțiți în formă, atât fizică, cât i mentală. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor spune că exercițiile fizice regulate vă pot „reduce riscul de depresie și vă pot ajuta să dormiți mai bine”.  Deci, puteți include doar câteva activități simple, cum ar fi urcarea și coborârea scărilor.

5. Stresul - Dacă sunteți în mod constant stresat, vă veți simți mult mai epuizat și veți întâmpina tot mai multe probleme și chiar insomnii.  Lipsa somnului provoacă anxietate și iritabilitate, făcând problemele să pară mai mari, provocând mai mult stres, ceea ce vă împiedică să vă odihniți, potrivit Buzznoble.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel