TOP 5 alimente pe care trebuie să le consumi în mod regulat pentru o piele strălucitoare

Data actualizării: | Data publicării:
Sănătatea pielii, foto Unsplash/ autor: Fleur Kaan
Descriere foto: Sănătatea pielii, foto Unsplash/ autor: Fleur Kaan

Să ai o piele sănătoasă și strălucitoare este aproape un vis pentru multe femei. Iată 5 alimente pe care ar trebui să le consumi dacă îți dorești o piele strălucitoare.

Lipsa apei și a somnului îți poate afecta mult pielea. Ceea ce mănânci are un impact asupra sănătății tale în general și asupra pielii tale, de asemenea. Alimentele sănătoase care conțin o mulțime de vitamine și minerale sunt esențiale pentru tenul tău. 


Nimic nu se compară cu o piele fără imperfecțiuni și puteți obține acest lucru dacă aveți grijă de sănătatea voastră. Este important să beți multă apă și să vă odihniți. În afară de asta, iată 5 alimente pe care le poți consuma pentru a te bucura de o piele strălucitoare pe tot parcursul anului, potrivit pinkvilla


Fructe de pădure


Orice fel de fructe de pădure, cele albastre, negre sau roșii sunt bune pentru pielea ta. Acestea sunt bogate în antioxidanți și astfel te pot proteja de pigmentare. Fructele de pădure îți mențin pielea fermă, strălucitoare și tânără. 


Papaya


Papaya, atunci când este consumată crudă sau aplicată pe față, oferă cele mai bune rezultate pentru pielea ta. Papaya are multiple beneficii pentru piele. Aceasta face ca pielea să strălucească întreaga zi. De asemenea, va șterge toate petele inestetice. 


Semințe de floarea-soarelui


Toate tipurile de semințe și nuci sunt excelente pentru piele, dar aceasta, în special, face minuni pentru pielea ta. Este ca o poțiune magică care ajută la producerea sănătoasă de colagen, iar antioxidanții ajută la protejarea pielii tale de daunele provocate de soare și de alte toxine din mediul înconjurător. Poți consuma semințe de floarea-soarelui în fiecare zi ca topping pe pâinea prăjită cu unt sau în bolul de cereale la micul dejun.


Roșii


Dacă vrei să revigorezi pielea ternă sau să îndepărtezi bronzul, consumă roșii. Aplicarea roșiilor pe față ajută, de asemenea. Acestea funcționează foarte bine pentru a vă întineri pielea, a o face catifelată și strălucitoare. De asemenea, ajută la eliminarea acneei și a porilor mari.


Bananele


Pentru o piele tânără, strălucitoare și sănătoasă, bananele sunt un superaliment. Acestea conțin vitaminele A, B și E, care sunt excelente pentru piele și ajută în procesul de anti-îmbătrânire, făcând ca pielea să arate fermă, tânără și strălucitoare din interior.

 

Citește și: 5 MOTIVE pentru care să ții plante în casă și în jurul casei tale



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel