5 MOTIVE pentru care să ții plante în casă și în jurul casei tale

Data actualizării: | Data publicării:
Flori, sursa pixabay/ autorStockSnap
Descriere foto: Flori, sursa pixabay/ autorStockSnap

Plantele de apartament au beneficii surprinzătoare asupra sănătății tale.

Micile plante încântătoare îți pot înveseli uneori ziua, mai ales când stai în casă în cea mai mare parte a timpului.  Plantele îți pot aduce liniște și confort atunci când ai cea mai mare nevoie de ele. Atunci când aveți anxietate foarte gravă, depresie sau orice alte tulburări emoționale, plantele vă pot crea un sentiment de calm.

Chiar și ingerarea de ierburi precum menta și busuiocul vă va ajuta va probleme digestive și vă va ajuta să vă calmați. Levănțica și aloe sunt niște plante foarte bune de păstrat atunci când ai nevoie de ceva pentru ameliorarea stresului și apoi de primul ajutor cu aloe.

1. Plantele de apartament pot oferi beneficii de ameliorare a alergiilor

Atunci când aveți plante de apartament, s-ar putea să observați că aveți mai puțin praf - acest lucru se datorează faptului că plantele de apartament sunt filtre naturale care pot prinde alergenii și orice altceva din aer și ajută la filtrarea acestuia pentru un aer mai proaspăt și mai curat.

Unele plante de apartament excelente care sunt cunoscute pentru beneficiile de ameliorare a alergiilor sunt plantele chinezești veșnic verzi sau crinii. Cu toate acestea, violetele și alte plante care au frunze texturate pot fi mai bune pentru a filtra orice particule din aer.

Dar aveți grijă la orice plante care produc polen, deoarece polenul poate de fapt să înrăutățească alergiile.

2. Plantele îți pot îmbunătăți starea de spirit

Atunci când ai flori în cameră, acestea te fac automat să te simți mai bine. Ele înveselesc camera și te pot face să scapi de griji. A avea în casă un buchet de flori proaspete te va ajuta să ai o perspectivă mai bună asupra vieții - acesta este motivul pentru care florile sunt în mod obișnuit dăruite la ocazii speciale. Potrivit Manic Botanic, tradiția de a oferi flori drept cadou este de a se conecta și de a transmite emoții, și există teorii conform cărora anumite flori înseamnă lucruri diferite.

3. Plantele sunt bune pentru pielea ta

Un lucru grozav la plante, sau în special la plantele de păianjen, este că sunt cunoscute, deoarece stimulează umiditatea dintr-o cameră. Acestea sunt foarte bune de avut în timpul iernii, când umiditatea este scăzută.

Atunci când camera este uscată, ai șanse mai mari să iei gripă sau o răceală, ca să nu mai vorbim că acea uscăciune se transferă și la nivelul pielii.

Se știe că aceste plante păianjen sunt cunoscute pentru că măresc umiditatea dintr-o cameră cu până la 10%, ceea ce este mult mai confortabil pentru noi să respirăm și ne ajută să ne păstrăm pielea moale și suplă.

4. Plantele purificatoare de aer pentru casa ta ajută la menținerea curățeniei în locuință

După cum bine știm, tot ceea ce ne înconjoară emană poluanți în aer. Acești poluanți se pot acumula și pot începe să ne irite plămânii, ochii și pielea. Persoanele cu afecțiuni precum astmul sunt deosebit de sensibile la aceste lucruri care plutesc în aer.

De aceea, plantele de apartament, cum ar fi iedera englezească, arborele dragon și ferigile sparanghel, sunt purificatoare de aer excelente pe care trebuie să le aveți în fiecare cameră din casă.

5. Plantele anxiolitice pot favoriza odihna și relaxarea

Lavanda este planta perfectă pe care să o ai în casă pentru a te relaxa. Este o plantă medicinală excelentă pe care o poți folosi ca ulei de masaj și aromaterapie. De asemenea, poți infuza frunze de levănțică pentru a face ceai.

Levănțica este o plantă naturală perfectă pentru a te ajuta să te calmezi și să-ți diminuezi anxietatea, potrivit yourtango

Citește și: 6 plante de apartament care aduc ghinion



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel