TOP 5 alimente care te ajută să ai dinții mai albi. Toată lumea le are în casă

Data actualizării: | Data publicării:
Alimente care îță fac dinții mai albi, sursa pixabay/ autor Alexandr Ivanov
Descriere foto: Alimente care îță fac dinții mai albi, sursa pixabay/ autor Alexandr Ivanov

Aspectul dinților este un lucru foarte important în igiena unui om. Deși este recomandat să vizităm periodic medicul stomatolog, există și câteva alimente care ne ajută să avem dinții mai albi.

Iată care sunt cele cinci alimente pe care le vei găsi cu siguranță în casă și care te vor ajuta să ai dinții mult mai albi.

1. Coji de portocale- un remediu casnic foarte eficient care literalmente nu vă costă nimic sunt cojile de portocală. Portocalele sunt bogate în vitamina C, iar cojile lor au mai mult decât fructul propriu-zis. Acesta ajută la eliminarea substanțelor chimice și a bacteriilor de pe dinți, care provoacă decolorarea. Pur și simplu frecați-vă dinții cu interiorul unei coji de portocală în fiecare seară înainte de a merge la culcare și veți începe să observați o schimbare în câteva săptămâni.

2. Căpșune - Căpșunele sunt un alt fruct care reprezintă o mare sursă de vitamina C, făcându-le un mare pretendent pentru a ajuta la diminuarea dinților galbeni. Puteți strivi căpșunele pentru a face o pastă groasă din ele și apoi folosiți-le pentru a vă freca ușor pe dinți. A face acest lucru de două ori pe zi vă va ajuta să obțineți rezultate în câteva săptămâni. Pe de altă parte, le poți mânca pur și simplu! Adăugați căpșune în lista dvs. alimentară săptămânală și faceți din aceasta o gustare obișnuită sau un ingredient pe care îl utilizați în mese.

3. Lămâi - Un alt remediu natural pentru a scăpa de dinții decolorați este utilizarea lămâilor. Puteți utiliza coaja într-un mod similar cu coaja de portocală. Și, de asemenea, puteți folosi niște suc de lămâie pentru a vă face gargară.

4. Sarea - Sarea este un ingredient folosit de zeci de ani ca o modalitate eficientă de a avea dinții mai albi. Va trebui să faceți un amestec de sare și bicarbonat de sodiu, din care va rezulta o pastă pe care apoi o veți aplica pe dinți. Acordați o atenție suplimentară aplicării acestei paste, deoarece vă poate afecta gingiile și smalțul dinților.

5. Merele - Merele sunt cunoscute ca fiind foarte sănătoase și, pe bună dreptate, având în vedere toate substanțele nutritive pe care le furnizează corpului nostru. Probabil că ați auzit expresia „un măr pe zi ține doctorul la distanță”, dar probabil nu v-ați gândit că include medicul dentist. Mestecarea unui măr o dată sau de două ori pe zi poate oferi același efect ca și spălarea dinților! În plus, proprietatea acidă a mărului acționează ca un agent de îndepărtare a petelor de pe dinții. Pentru a fi clar, nu vă sugerăm să renunțați la periajul dinților, dar mâncarea unui măr de două ori pe zi poate ajuta la diminuarea acelor pete mult mai repede, potrivit Buzznoble.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel