Top 5 alimente care accelerează îmbătrânirea tenului. Care sunt acestea

Data actualizării: | Data publicării:
Îmbătrânirea tenului, sursa pixabay/ autor JuanitaL57
Descriere foto: Îmbătrânirea tenului, sursa pixabay/ autor JuanitaL57

Există mulți factori care accelerează îmbrătrânirea tenului, iar unul dintre aceștia este alimentația.

Există mulți factori care accelerează procesul de îmbătrânire. Principala este genetică. Mai mulți factori genetici sunt implicați în îmbătrânire, dar unii factori precum fumatul, lumina soarelui și dieta pe care le puteți controla, fac o mare diferență. Dar, de asemenea, vă expune corpul la boli cronice precum diabetul, bolile de inimă și chiar cancerul.

Dieta sănătoasă este legată de îmbătrânirea celulară sănătoasă. Cu toate acestea, experții spun că este timpul să uităm de cremele și procedurile scumpe. Cheia îmbătrânirii cu grație este simplă: Mănâncă sănătos!

Iată ce alimente trebuie să evitați pentru a avea o piele frumoasă, cu aspect mai tânăr:

1. Margarina - Unele tipuri de margarină, care se găsesc în deosebi în alimente ultra procesate, ar putea accelera îmbatrânirea pielii.

2. Băuturile energizante- Băuturile energizante sunt bogate în zahăr, cofeină, sodiu și acizi. Acest lucru oferă mai multă energie pentru o zi, însă consumul de prea multe băuturi energizante poate accelera îmbătrânirea celulelor noastre.

3. Alimente cu zahăr- Zahărul este responsabil de creșterea în greutate, de apariția ridurilor, de a vă face pielea lăsată și de a vă afecta sănătatea în general. Consumul de prea mult zahăr poate avea multe efecte negative asupra sănătății. În principal pentru îmbătrânirea prematură. Un exces de alimente și băuturi îndulcite poate duce la creșterea în greutate, probleme de zahăr din sânge, inflamații, cariile dentare și un risc crescut de boli de inimă, printre alte afecțiuni periculoase. De asemenea, zahărul este un combustibil preferat pentru celulele canceroase. Ține departe deserturile, dulciurile, produsele de patiserie, băuturile răcoritoare din dieta ta pentru a te menține mai mult timp tânăr.

4. Carbohidrați- Pâinea și pastele făcute din făină albă rafinată au un indice ridicat de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că vă cresc glicemia rapid. S-a dovedit că acești carbohidrații rafinați provoacă probleme precum acneea și accelerează îmbătrânirea pielii.

5. Carne conservată - Consumul de carne procesată duce la deshidratare și declanșează inflamații. Consumul de prea multă carne roșie și insuficiența de fructe și legume ar putea crește „vârsta biologică” a organismului și ar putea contribui la probleme de sănătate, potrivit cercetătorilor. Alimentele mai puțin procesate vă vor susține întotdeauna aspectul mai tânăr, potrivit Buzznoble.

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel