Toamna, impact asupra stării de spirit. Cum ne influențează foșnetul frunzelor mintea și corpul

foto Freepik
Descriere foto: foto Freepik

Toamna este considerată ca fiind anotimpul emoțiilor. Ce emoții sunt declanșate. Ce impact însă, foșnetul frunzelor și culoarea acestora, însoțită de ploi asupra psihicului. 

Prima zi de toamnă poate avea efecte diferite asupra psihicului fiecărei persoane. Unii pot simți nostalgia verii care s-a încheiat, în timp ce alții se pot bucura de răcoarea și frumusețea peisajului toamnei. Schimbările de anotimp pot influența starea de spirit, dar este important să ne adaptăm și să găsim moduri de a ne bucura de fiecare sezon în parte.

Toamna este un punct de reper temporal, un moment care influențează modul în care vedem și folosim timpul și care tinde să stimuleze motivația oamenilor. Mulți oameni văd toamna ca pe un moment pentru un nou început, poate din cauza asocierilor de lungă durată cu întoarcerea la școală în septembrie.

Experții în psihologie spun că putem maximiza beneficiile sezonului pentru sănătatea mentală prin petrecerea timpului în natură, prin stabilirea obiectivelor și prin prioritizarea activităților preferate. Dacă nu sunteți un fan înrăit al toamnei, sunt șanse mari să cunoașteți pe cineva care este. Aceștia pot fi văzuți sorbind latte cu mirodenii de dovleac, făcând fotografii cu frunzișul vibrant și savurând vremea cu pulovere. 

Dar există ceva mai profund decât culorile și aromele toamnei care îi face pe oameni să fie de-a dreptul obsedați de acest anotimp? Poate, potrivit experților în psihologie, care spun că există câteva calități distincte ale toamnei de care oamenii se simt profund atrași.

 

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 01 sep 2023, 09:40 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience