TM2023: Call-center pentru persoanele cu mobilitate scăzută care doresc să participe la ''Celebrarea oraşului''

Data actualizării: | Data publicării:
TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres
Descriere foto: TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres

Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara a anunţat, miercuri, că persoanele cu mobilitate redusă care doresc să participe la evenimentele din cadrul "Timişoara 2023. Celebrarea oraşului" pot suna la numărul 0356-981, până vineri, inclusiv, pentru programări legate de utilizarea serviciului de transport adaptat şi a lizei pentru scări, puse la dispoziţie de Societatea Publică de Transport, Direcţia de Asistenţă Socială şi Asociaţia Ceva de Spus.

"Aştept cu nerăbdare Celebrarea oraşului, unde voi putea urmări în bune condiţii atât Turneul de baschet 3x3 şi voi vizita alte câteva spaţii prietenoase pentru persoanele utilizatoare de fotoliu rulant, de-a lungul Begăi. În pavilionul din Parcul Copiilor, împreună cu colegii din asociaţie vă aşteptăm la câteva activităţi pregătite chiar de noi", a declarat, într-un comunicat al Centrului de Proiecte al Municipiului Timişoara, Andrei Gerber, utilizator al fotoliului rulant şi membru al Asociaţiei Ceva de Spus.

"Timişoara 2023. Celebrarea oraşului" (6 - 8 octombrie) este un eveniment incluziv, o sărbătoare pentru întreaga comunitate.

"Celebrarea oraşului" aduce o nouă premieră în Timişoara, un nou pas mic şi firesc pentru o participare cât mai largă din comunitate. Concertul cu muzică din desene animate susţinut de muzicieni ai Filarmonicii Banatul Timişoara şi spectacolul de teatru "Poveşti africane" invită în mod special persoane neurodiverse şi cu diverse abilităţi. În acest sens, organizatorii au pregătit mai multe facilităţi de accesibilitate, de la voluntari zâmbitori pentru orientare, kituri senzoriale, căşti antifonice, broşuri în limbaj uşor de înţeles, elemente la tactile. Sperăm că tot mai multe evenimente vor urma exemplul", spune Teodora Borghoff, expert în incluziune socială, membră a Echipei Curatoriale Timişoara 2023.

Pavilionul din Parcul Copiilor găzduieşte activităţi din mai multe proiecte şi iniţiative culturale în parteneriat cu asociaţii ale persoanelor cu dizabilităţi din Timişoara. Expoziţia Feel The City - Cultură pentru toţi de-a lungul Canalului Bega pune la dispoziţia persoanelor nevăzătoare, machete tactile 3D ale unor spaţii cu destinaţie culturală situate pe traseul Bega.

Tot în cadrul "Timişoara 2023. Celebrarea oraşului" vor fi organizate trei tururi ghidate, Timişoara prin alţi ochi, adresat persoanelor cu dizabilitate de vedere.

Evenimentele din zona Uszoda au spaţii pentru fotolii rulante lângă tribune, voluntari pentru sprijin, toaletă mobilă adaptată şi acces pentru posesorii de card de parcare pentru persoane cu dizabilităţi în zona restricţionată pentru trafic. Doritorii vor putea viziona Turneul de baschet 3x3 precum şi la concertele de la scena Uszoda de duminică, susţinute de Domino şi Dubioza Kolektiv.

Evenimentul "Timişoara 2023. Celebrarea oraşului" este organizat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara, relatează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Timisoara 2023


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel