TM2023. Teatrul românesc, împreună, la Timișoara. A 31-a ediție a Galei Premiilor UNITER

Data publicării:
Gala UNITER 2023. Foto credit Florin Biolan
Descriere foto: Gala UNITER 2023. Foto credit Florin Biolan

A 31-a ediție a sărbătorii teatrului românesc – Gala Premiilor UNITER – s-a „construit” zilele acestea la Timișoara, împreună cu Teatrul Național „Mihai Eminescu” și Opera Națională Română și Televiziunea Română.

O construcție solidă, aproape magică, realizată de echipe multiple, artiști, tehnicieni, voluntari, în numele TEATRULUI – acest limbaj universal care ne unește și ne fascinează. Am învățat să construim de la Ion Caramitru, cel care a dat naștere acestei gale, cel care a știut să clădească pentru semeni, indiferent de piedici.

 

Astăzi, 12 iunie, începând cu ora 20.00 vă invităm să urmăriți spectacolul Galei Premiilor UNITER fie live din Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, fie online pe www.uniter.ro, fie în direct pe TVR Cultural.

Va fi un spectacol cu parfumul anilor `20-`30, dinamic și plin de rafinament marca Răzvan Mazilu și Dragoș Buhagiar, prezentat de actorii Lucian Ionescu, Monica Odagiu, Ana Bianca Popescu și Alex Ștefănescu. Spațiul scenografic imaginat de Dragoș Buhagiar este unul spectaculos, potrivit pentru o gală memorabilă.

 

„Cred că orice gală trebuie să fie strălucitoare, să fie o sărbătoare. Va fi o gală cu musical, cu glam, cu accente retro, dar și trecute printr-un filtru al sensibilității publicului de azi. Va avea multe povești care vor fi spuse pe ritmuri celebre din musical, dar și foarte mult umor“, spune Răzvan Mazilu.

Scopul Galei îl evidențiază chiar Alex Ștefănescu, cel care semnează și versurile songurilor: „să ne bucurăm că suntem împreună“.

 

Începând cu ora 19.00 surprindem sosirea artiștilor și a partenerilor Galei pe COVORUL ROȘU, eveniment transmis LIVE pe conturile de YouTube și Facebook ale UNITER și pe site-ul uniter.ro.

 

Peste 250 de artişti, profesioniști din lumea culturală, apropiaţi ai fenomenului teatral şi ai Galei UNITER, oficialități și parteneri vor fi împreună, la Timișoara – Capitala Europeană a Culturii, pentru a premia valoarea în teatrul românesc. „Bucuria artei simțite în comun este incomparabilă și nu cred că înseamnă a avea în comun aceeași plăcere, ci de a împărtăși aceeași iubire, aceeași ardere, aceeași dorință... de și pentru teatru...” (Dragoș Buhagiar, Președintele UNITER).

 

Puteți vedea toate nominalizările și premiile care vor fi acordate, aici:

https://www.uniter.ro/premiile-senatului-si-nominalizarile-pentru-premiile-galei-uniter-2023/ 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel