TM2023: Târgul de Carte Gaudeamus ajunge la Timişoara, în Capitala Europeană a Culturii

Data actualizării: | Data publicării:
TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres
Descriere foto: TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres

Capitala Europeană a Culturii TM2023 devine şi capitala lecturii, odată cu noua ediţie a Caravanei Gaudeamus Radio România, care se va desfăşura în perioada 1 - 5 noiembrie la Centrul Regional de Afaceri Timişoara şi va reuni 40 de participanţi şi 12 evenimente dedicate.

Preşedintele de onoare al ediţiei, scriitorul şi jurnalistul Robert Şerban, remarcă faptul că Târgul Gaudeamus se deschide de Ziua Radio România, care jubilează 95 de ani de activitate neîntreruptă.

Programul de vizitare va fi zilnic, între orele 10.00 - 20.00, iar accesul publicului este liber.

Cel mai citit târg de carte din ţară, de la cel mai ascultat radio, a ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, şi la 140 de prezentări în istoria de trei decenii a acestui proiect naţional, palmares care confirmă statutul de reper al pieţei naţionale de carte al întregului program iniţiat şi derulat de Radiodifuziunea Română, arată un comunicat al Gaudeamus, remis, marţi, AGERPRES.

40 de participanţi, reprezentând câteva dintre cele mai active domenii din industria cărţii şi a materialelor educative - edituri, agenţii de difuzare de carte românească şi străină, producători şi distribuitori de jocuri educaţionale şi muzică, le propun timişorenilor cele mai recente apariţii editoriale, bestseller-uri şi titluri în curs de afirmare, oferte şi pachete speciale.

Cele 12 evenimente programate cu acest prilej - lansări şi prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri - vor oferi vizitatorilor târgului prilejul de a se întâlni cu cei mai cunoscuţi şi mai îndrăgiţi scriitori timişoreni.

Alături de evenimentele derulate în cadrul târgului şi de informaţii utile vizitatorilor, pagina Facebook Radio România Gaudeamus va găzdui numeroase concursuri cu premii în cărţi, oferite de participanţii la această ediţie.

Prin intermediul standurilor virtuale, "oglinda" târgului desfăşurată în formatul clasic şi al evenimentelor transmise live, website-ul www.gaudeamus.ro va oferi şi celor care nu vor fi prezenţi în Timişoara în acest interval, prilejul de a participa online la ediţia 2023.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Timisoara 2023


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel