TM2023: Expoziţia Spotlight Heritage Timişoara va fi prezentată la Cracovia, până pe 31 mai

Data publicării:
TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres
Descriere foto: TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres

Institutul Cultural Român (ICR) de la Varşovia itinerează expoziţia "Timişoara - patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timişoara" la Biblioteca Publică Voievodală din Cracovia, în perioada 21 aprilie - 31 mai 2023.

Prezentată iniţial la Varşovia, cu sprijinul Ambasadei României în Republica Polonă, apoi la Poznan, expoziţia îşi propune să prezinte publicului polonez patrimoniul construit şi poveştile oraşului care deţine anul acesta titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Proiectul omonim a fost iniţiat în anul 2016 şi realizat de Universitatea Politehnica Timişoara în parteneriat cu Muzeul Naţional al Banatului, fiind inclus în Programul Cultural oficial Timişoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii, arată un comunicat al ICR Varşovia, remis, vineri, AGERPRES.

Prin acest proiect, Institutul Cultural Român de la Varşovia continuă să ofere vizibilitate Timişoarei, oraş care deţine în 2023 titlul de Capitală Europeană a Culturii, patrimoniului său multietnic şi pluriconfesional, dar şi spiritului antreprenorial care-l caracterizează.

Poveşti ale patrimoniului cultural şi istoric împletite cu cele personale ale locuitorilor de ieri şi de azi sunt suprapuse în format digital cu patrimoniul imaterial ce se regăseşte în romane, amintiri şi istoria orală.

În fiecare an, itinerarii digitale şi fizice prin cartierele istorice ale Timişoarei dezvăluie poveştile oraşului printr-un larg evantai de activităţi: o expoziţie muzeală, expoziţii stradale, un site web (https://spotlight-timisoara.eu/), aplicaţia mobilă "Spotlight Heritage Timişoara", o aplicaţie de realitate augmentată, demonstraţii de realitate virtuală, spectacole de teatru şi dans stradal, evenimente şi instalaţii digitale, tururi ghidate şi virtuale, atât în Timişoara cât şi în străinătate.

În anul 2022, în cadrul Galei Romanian PR Award, cea mai importantă competiţie naţională de recunoaştere a excelenţei în domeniul promovării, proiectul a fost distins cu Aurul în Excelenţă pentru secţiunea "Comunicarea în sectorul public" şi distincţia specială PR Innovator of the Year.

Organizat de Universitatea Politehnică Timişoara, prin Centrul de eLearning, şi de Muzeul Naţional al Banatului, proiectul "Patrimoniul sub reflectoare" este cofinanţat de Municipiul Timişoara prin Centrul de Proiecte şi de Consiliul Judeţean Timiş. La Cracovia este prezentat în parteneriat cu Biblioteca Publică Voievodală şi Consulatul Onorific al României din acest oraş, relatează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Timisoara 2023


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel