TM2023/ 'Cargo Berlin - Timişoara', spectacol despre lumea văzută prin ochii a doi şoferi de TIR

Data publicării:
Cargo Berlin - Timişoara/ foto Facebook Teatrul Basca
Descriere foto: Cargo Berlin - Timişoara/ foto Facebook Teatrul Basca

Teatrul Basca din Timişoara şi teatrul berlinez Rimini Protokoll propun publicului un spectacol de teatru inedit, în mişcare, intitulat "Cargo Berlin - Timişoara", în centrul atenţiei aflându-se un camion reconvertit, care transportă poveşti şi doi şoferi de TIR.

Producţia se va juca între 31 martie (ora 19,00) - 27 mai la Timişoara, ca parte a programului Capitală Culturală Europeană 2023.

Sala de spectacol este ea însăşi în mişcare, într-un trailer cu 46 de locuri care se deplasează în puncte cheie din oraş şi din afara Timişoarei. Camionul este transformat într-o sală de spectacol, are o fereastră pe partea laterală, un sistem audio şi reflectoare în exterior. Publicul se aşează în interiorul camionului, unde odată erau stivuite mărfurile. Astfel, camionul acţionează ca un observator, o sondă de teatru şi un binoclu mobil, permiţând publicului să examineze împrejurimile ca un microscop, arată un comunicat al Teatrului Basca, remis, joi, AGERPRES.

"Cargo Berlin - Timişoara" este o experienţă teatrală care documentează poveştile a doi şoferi de camion români şi descoperă provocările cu care se confruntă transportatorii de marfă din Europa de Est.

Transportatorii de marfă din Europa de Est au acaparat peste 40% din piaţa europeană de transport datorită preţului accesibil, ceea ce duce la salarii mici, în condiţii de muncă dure pentru şoferii lor.

"Spectacolul durează două ore şi include vizite la diverse obiective de pe marginea drumului - rampe de manipulare a mărfurilor, depozite, puncte de control şi multe altele. Pe măsură ce călătoresc, biografiile şoferilor şi realitatea din faţa lor sunt transmise în direct în camion prin intermediul unor microfoane fără fir, creând o experienţă captivantă unică. Spectacolul include publicul în realitatea de doi metri pătraţi a unor şoferi de TIR", detaliază managerul Teatrului Basca, Ana-Maria Ursu.

Spectacolul "Cargo Berlin - Timişoara" este bazat pe cel din Bulgaria, Cargo Sofia X, pus în scenă în anul 2006, însă pentru fiecare versiune locală a spectacolului sunt distribuiţi diferiţi şoferi de camion pentru a-şi împărtăşi propriile poveşti.

Punctul de plecare este staţia Punctele Cardinale din Timişoara, cu puncte cheie pe şoseaua de centură a oraşului, în Dumbrăviţa şi înapoi în Timişoara, cu mai multe opriri. Capacitatea trailerului este de 46 de locuri. Premiera spectacolului are loc în 31 martie, ora 19,00, iar până la final de mai 2023, spectacolul se va juca de 20 de ori, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Timisoara 2023


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel