Tinerețe fără bătrânețe. Ce trebuie să faci pentru o viață lungă și fericită

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Joe Hepburn
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Joe Hepburn

Oamenii de știință au dezvăluit care este secretul longevității. Iată ce trebuie să faci pentru o viață lungă și fericită. 

Potrivit unui studiu, majoritatea persoanelor care ajung la vârsta de 100 de ani, au ceva în comun. Și nu este vorba de o dietă anume, ci despre o trăsătură de caracter: GENEROZITATEA.

 

Cercetătorii de la Institutul Max Planck pentru Cercetări Demografice din Germania au publicat recent un studiu în jurnalul medical Proceedings of the National Academy of Sciences, în care afirmă că persoanele din comunitățile în care membrii aveau grijă unii de alții și se sprijineau, trăiau mai mult decât alții.

 

Studiul a cuprins date din 34 de țări, pentru a vedea dacă avuția are legătură cu generozitatea. Persoanele din regiuni precum America de Sud și-au împărțit mai mult de 60% din venitul mediu de viață cu alții, ceea ce le-a dat rate de mortalitate mai mici în comparație cu alte regiuni, cum ar fi Africa subsahariană, care a înregistrat cea mai mare rată a mortalității din țările studiate.

Alte locuri - cum ar fi Europa de Vest, Australia, Japonia și Taiwan - au înregistrat cele mai scăzute rate ale mortalității.  În Franța și Japonia, cetățenii împart aproximativ 68-69% din venituri cu cei dragi, potrivit studiului. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel