Tenorul Ştefan von Korch în turneu cu managerul lui Jackie Chan în China

Data publicării:

Concerte în săli impresionante, experienţe şi întâlniri de top – cam aşa ar putea fi rezumată călătoria de până acum a tenorului Ștefan von Korch pe tărâm asiatic: prezent în China ca unic solist român în turneul Orchestrei spaniole Reino de Aragón, tenorul Ştefan von Korch are parte de momente de care îşi va aminti multă vreme de acum înainte: întâlnirea cu  managerul legendarului Jackie Chan este unul dintre elmentele ce dau culoare parcursului.

Personalitate a show business-ul local Ivan Wang face parte din echipa turneului şi este alături de artiştii europeni încă din prima zi. Ştefan von Korch spune: “e o plăcere să cunosc pe cineva care şi-a pus amprenta asupra unei cariere atât de impresionante cum este cea a super starului Jackie Chan”.

 

Deşi programul turneului este foarte încărcat, Ştefan von Korch a avut deja parte şi de incursiuni în cultura şi bucătăria asiatică şi interacţiuni cu admiratorii, experienţe reflectate în seria inclusă de fotografii.

 

Concertele orchestrei spaniole sunt evenimente culturale de marcă pentru publicul local, astfel că mai multe personalităţi şi vedete din China au luat deja parte la concerte. Şi pentru partea spaniolă turneul are mare însemnătate, fiindcă este primul turneu al unei orchestra iberice în China şi cel mai ambiţios proiect al Orchestrei Reino de Aragon de până acum. Ştefan von Korch este singurul solist român din turneu. China Tour 2023 derulat sub bagheta dirijorului Ricardo Casero va continua până în prima săptămână din septembrie, va parcurge 27 de oraşe şi 30.000 de kilometri. Ceilalţi solişti din turneu sunt: Marta Heras – soprană, Federica Di Trapani – soprană şi David Esteban – tenor.

 

 Ştefan von Korch: „La tenor totul este la limita între bine și dezastru, de asta este așa de frumos” 

Tenorul Ştefan von Korch vorbește, în exclusivitate pentru Spectacola, despre parcursul său artistic, despre destin și despre frumusețea muzicii. 

Invitat frecvent pe scenele operelor şi filarmoncilor din ţară dar şi de peste hotare, Ştefan von Korch este una din vocile de rezonanţă în rândul tinerilor tenori. Deşi se află încă în primul deceniu al carierei, repertoriul său cuprinde deja peste 20 de roluri de operă şi 12 lucrări vocal-simfonice.

 

Elementul ce îl scoate în evidenţă este vocea cu acute iesite din comun, ce stârnesc ropote de aplauze în arii îndrăgite precum “La donna e mobile”, sau celebra arie cu 9 do-uri din “Fiica Regimentului. ”

Trece cu versatilitate de la universul plin de dramatism al operei şi operetei la abordarea solistică a unor celebre lucrări vocal simfonice, printre care se numără: Carmina Burana de Carl Orff, Requiem-ul de Mozart, Mesa din Gloria de Pucinni, Stabat Mater de Rossini sau Oratoriul de Craciun de Bach.


A început studiile la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca cu repertoriu de bariton şi a absolvit cu repertoriu de tenor. 

În căutarea propriei identităţii sonore a avut un parcurs inedit, trecând de-a lungul anilor de studiu prin toate vocile masculine: doi ani contratenor, trei ani bariton, un an bas-bariton, iar de 13 ani este tenor.  Destinul şi profesorii îndrumători i-au ghidat parcursul artistic de la muzica populară, care i-a îmbogăţit copilăria şi adolescenţă către zona muzicii culte în care performează cu succes acum. 

 

 

SPECTACOLA: Ești un artist tânăr, însă cu o experiență extrem de vastă. Repertoriul tău cuprinde deja peste 20 de roluri de operă şi 12 lucrări vocal-simfonice. Cum ai descrie această călătorie artistică, de până acum?

ŞTEFAN von KORCH: Aș zice că sunt relativ tânăr :), dar pot spune că a trebuit să mă mișc destul de repede că să pot întră în horă, pentru că nimeni nu așteaptă după nimeni, suntem într-o goană continuă, să învățăm cât mai mult și cât se poate de bine și repede, ceea ce pentru o dezvoltare corectă nu este chiar ideal, dar cu ajutorul unor mentori și dedicației mele, ceva am reușit. Este un drum care nu se termină niciodată, numai când nu mai suntem, în momentul de față, pot doar să afirm că sunt pe drumul cel bun.

 

Vezi aici continuarea:

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel