Tehnica RAIN sau cum să scapi de pofta de dulce. Terapeut: Este în regulă să îl mănânci când ești stabil emoțional

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Icons8 Team
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Icons8 Team

Ce este tehnica RAIN și cum poate ajuta să controlezi dorința de ”ceva dulce”.

De cele mai multe ori cu greu rezistăm tentației de a mânca ceva dulce, mai ales atunci când ne-am propus să scoatem aceste alimente din dieta zilnică.

Terapeutul Anca Alungulesei are câteva sfaturi în acest sens și afirmă că avem două variante majore de a trece peste tentații.

”Nu trebuie să ne abținem, dar nici să dăm frâu liber poftei. Deci avem două variante clasice: ori mâncăm, ne afundăm în poftă și atunci, după ce mâncăm s-ar putea să intervină vinovăția, sau ne abținem”, a explicat terapeutul în nutriție Anca Alungulesei, la Vorbește lumea de la ProTV.

Astfel, ca să putem trece totuși peste frustrarea de a nu putea să mâncăm ”ceva bun”, terapeutul a prezentat o strategie prin care ”dizolvă” această poftă, adică un exercițiu pe care îl putem pune în practică, cu ușurință.

 

”Pofta de dulce există, toată lumea recunoaște asta. Ideea este să nu o negăm, pentru că multă lume o neagă și o reneagă, ca și cum nu ar fi pofta lor, dar de fapt ea este reală. Creierul cere dulce și este normal să așa. Tehnica pe care vreau să vi-o arăt se numește R.A.I.N, și fiecare acronim reprezintă ceva”, a spus Alungulesei. 

R.A.I.N. R - Recunoaște pofta, A - Acceptă pofta, I - Identifică pofta, ce simți fizic, mental, emoțional, N- Nu te identifica cu pofta.

”Primul este Recunoaște pofta. Am recunoscut-o, este a noastră, nu o judecăm. Secretul este că în momentul în care aplicăm acest instrument să ne plasăm în rolul observatorului. Cumva să încerci să faci un pas în spate, ca și cum ai avea de cinema în față și te vezi pe tine cu prăjitura în față. Practic, simți pofta în diverse zone ale corpului, ceea ce simți de fapt este o emoție, care de fapt înseamnă plimbarea energiei. 

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel