Tehnica de un minut care vindecă instantaneu emoțiile. Este foarte rapidă și eficientă

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto:unsplash, autor Uday Mittal
Descriere foto: Sursa foto:unsplash, autor Uday Mittal

Unii oameni se pricep de minune la identificarea emoțiilor și la calmarea lor. Acesta este rezultatul unei copilării în care părinții au încurajat exprimarea emoțiilor. Unii dintre noi nu au avut parte de acest lux. Am fost învățați să ne reprimăm emoțiile pentru că unii oameni de acolo o duceau mult mai rău decât noi.

Poate că recurgi la țipete sau le calmezi cu alimente reconfortante care te fac să te simți vinovat și rușinat. Nu știi cum să-ți înfrunți emoțiile, așa că, în schimb, apelezi la lucruri care să le amorțească. Acestea ar putea fi mâncatul în oraș la cină în fiecare zi a săptămânii sau acea relație pe care nu o poți părăsi pentru că măcar nu ești singur.

Tehnica de 1 minut care vindecă instantaneu emoțiile care te compleșesc

Corpul nostru stochează emoțiile. Toată acea furie și resentimente trebuie să se ducă undeva. Uneori, se simte ca și cum ai avea o rană deschisă deasupra buricului. Dacă nu-ți eliberezi sentimentele, ele persistă în corp și, în cele din urmă, se manifestă sub formă de boală. De aceea este vital să le scoți din sistem. Trebuie să îți simți sentimentele, chiar dacă crezi că arăți ridicol sau că nu te va ajuta deloc. Tehnica scurtă și simplă de meditație Kundalini calmează imediat emoțiile copleșitoare.  Ei o numesc mediere kundalini. Eu îi spun scuturare, pentru că asta trebuie să faci la propriu. Animalele din sălbăticie fac acest lucru după ce au scăpat de un atac al unui leu, de exemplu. Se scutură violent și apoi merg mai departe. Este super eficient pentru a elibera orice tensiune rămasă din ziua respectivă sau dacă ai fost declanșat de cineva sau ceva.

Iată cum se face:

Rezervă-ți un minut (cronometrează-l dacă vrei). Ridică-te în picioare, relaxează-ți umerii și închide ochii. Sunteți gata? Scutură-ți corpul. Nu vă inhibați. Lasă-te purtat de val. Scuturați-vă cu adevărat. Continuați să vă scuturați. Nu te opri. Mai scutură-te puțin. S-ar putea să te simți ciudat la început, dar nu te opri.

Bine, mai sunt 10 secunde.

10 ... 9 ... 8 ... 7 ... 6 ... 5 ... 4 ... 3 ... 2 ... 1 ...

Oprește-te. Închideți ochii și observați senzațiile.


De obicei, se simte ca o furnicătură în tot corpul. Este ca și cum tensiunea scade la podea. Mă simt plin de energie și gata să merg mai departe. Cum vă simțiți dumneavoastră? Folosește această tehnică data viitoare când ești singur și frustrat și vrei să te descarci, yourtango.com

Citește și: Cum s-a autovindecat profesorul Dulcan de cea mai grea boală, în urmă cu 20 de ani: „Asta se cheamă farmacia propriului tău corp”

Care sunt gândurile care ne scurtează viața. Medicul Constantin Dulcan: Intri în depresie și dezamăgire dacă te gândești în fiecare clipă la asta



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel