Tartă cu lămâie. Rețeta irezistibilă a lui Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu a preparat o tartă cu lămâie care i-a adus amuleta în concursul de la Antena 1. Iată cum o poți prepara și tu. 

Rețetă tartă cu lămâie


Ingredinte pentru aluat


250 grame de făină

60 ml de apă


120 grame de unt

1 gălbenuș de ou


Ingrediente pentru cremă


8 albușuri


8 gălbenușuri

8 ouă întregi


200 de grame de zahăr

400 ml de suc de lămâie

250 de grame de unt

 

Mod de preparare


Într-un castron mare se pun toate ingredientele pentru aluat și se mixează bine. După ce compoziția s-a omogenizat, tapetăm formele pentru tartă cu unt si făină, pentru ca aluatul să nu se lipească. 

Așezăm aluatul în forme și îl dăm a cuptor pentru 15 minute, la o temperatură de 180 de grade.

Pentru prepararea cremei, separăm 8 albușuri de gălbenușuri. Peste cele 8 gălbenușuri adăugăm 8 ouă întregi, 200 de grame de zahăr și 400 ml de suc de lămâie și se pun la gătit la bain-marie. Adăugăm și untul, cînd compoziția capătă textura dorită. 

Următorul pas este umplerea formelor de tartă cu cremă, după care le dăm la cuptor pentru 7-8 minute. La final, batem albușurile spumă, cu câte o lingură de zahăr pentru fiecare albuș, pentru bezea. 

 

Poftă buna!

 

 

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 02 apr, 08:11 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play