Taraji P. Henson, dieta care i-a salvat viața. Ce diagnostic a primit: „Pot duce la cancer la stomac”

Data publicării:

Actrița Taraji P. Henson a dezvăluit cum o dietă alimentară a ajutat-o să își țină sub control boala, după ce a primit un diagnostic crunt.

Într-un interviu pentru revista Women's Health, actrița din Empire a dezvăluit că o problemă cronică la stomac i-a testat limitele, ajungând în spital cu o suspiciune de cancer. Dar experiența a determinat-o, în cele din urmă, să-și pună sănătatea pe primul loc și a inspirat-o să-și schimbe complet dieta.

Henson, în vârstă de 51 de ani, spune că s-a confruntat cu probleme de stomac - cel mai alarmant, perioade scurte în care vomita incontrolabil - de când se știe. Ea a fost dusă de urgență la spital după un episod deosebit de grav în 2015, în timp ce se afla la Monte Carlo, apoi din nou în 2017, când filma The Best of Enemies la o locație din Georgia.


În cadrul interviului din Women's Health, Henson spune că s-a simțit atât de rău și s-a deshidratat atât de tare, încât a trebuit să se întindă pe podeaua camerei de hotel. Pentru a evita să atragă atenția celor din jur, asistenta lui Taraji și o persoană de securitate au scos-o din incintă pe un suport de bagaje acoperit cu o pătură și au dus-o într-o mașină care o aștepta. La spitalul din Georgia, avertismentul teribil al unui medic i-a schimbat viața.

"Mi-a spus: "Dacă nu corectezi ceea ce se întâmplă în interiorul tău, vei dezvolta ulcere la stomac, care pot duce la cancer la stomac"", și-a amintit vedeta din Hidden Figures. După fiecare episod de vărsături, Henson a primit rețete de inhibitori ai pompei de protoni (IPP), medicamente care tratează refluxul acid - și, deși au funcționat, ea notează că medicamentele nu au rezolvat problema de bază a stomacului ei.

Alimentația a ajutat-o să se pună pe picioare


La scurt timp după aceea, la sugestia asistentului ei, Henson a contactat un medic holistic care a diagnosticat-o cu supraîncărcare bacteriană a intestinului subțire (SIBO), o afecțiune care apare atunci când alimentele și deșeurile sunt încetinite în tractul digestiv, conform Mayo Clinic. Acest lucru creează un teren propice pentru bacteriile care nu se găsesc în mod normal în intestin, ceea ce duce la durere, pierderea poftei de mâncare, greață, malnutriție și diaree. I s-a prescris din nou un IPP, dar, de data aceasta, a căutat, de asemenea, schimbări în alimentație. Pentru a contracara afecțiunea, medicul lui Henson i-a sugerat o dietă bazată pe plante care să cuprindă alimente prietenoase cu intestinul, precum papaya și legume fermentate.

"Medicina occidentală salvează vieți", a declarat Henson pentru Women's Health. "Dar nu a fost de ajutor în situația mea". Ea spune că sănătatea ei s-a îmbunătățit imediat cu noua dietă și a mâncat aproape în întregime vegan timp de peste un an - cu excepția unei îmbucături ocazionale din mâncarea gătită de bunica ei.

 


"Mi-a fost foarte rău la stomac pentru foarte mult timp și nu am știut", a declarat Henson pentru The Cut în 2017, la doar câteva luni după ce a fost diagnosticată. Într-un interviu pentru Delish din același an, ea a citat medicamentele luate după ureche și consumul de cafea pe stomacul gol ca fiind cele mai grave infracțiuni ale sale.

"Am schimbat totul din necesitate. Vreau să trăiesc", a declarat Henson pentru InStyle în 2018. "Mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că mă simt mult mai bine".

Pandemia COVID-19 a pus-o la încercare - ea a făcut rabat de la dieta ei bazată pe plante și chiar s-a trezit într-o dimineață cu un Cheeto lipit de față. "Mi-am zis: "Asta mă poate trage în jos"", a continuat actrița în Women's Health. "Atunci mi-am dat seama că trebuie să fac tot ce pot pentru a mă simți bine, altfel chestia asta cu depresia avea să mă doboare." Acum, ea este o adeptă a antrenamentelor de peste o oră - ea chiar atribuie dietei sale fără lactate faptul că i-a permis să cânte suficient de bine pentru a înregistra un nou EP.


"Trebuie să te informezi cu privire la alimentele pe care le mănânci, astfel încât să știi ce introduci în corpul tău", a declarat Henson pentru The Cut. "Te vei uita într-o zi și îți vei da seama că ți-ai făcut rău. Fii proactiv în ceea ce privește sănătatea ta. Nu așteptați până când aveți o sperietură pentru a fi o versiune mai sănătoasă a voastră."



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel