Supa anti-răceală. Rețeta care îți întărește sistemul imunitar

RitaE , pixabay
Descriere foto: RitaE , pixabay

Supa de ceapă și usturoi este o rețetă perfectă pentru întărirea sistemului imunitar. Atât ceapa, cât și usturoiul sunt alimente ce conțin multe vitamine, minerale si antioxidanti și au proprietăți cu efect antibiotic.

Consumul unei supe de ceapă și usturoi este o metodă din ce în ce mai des utilizată împotriva răcelii și gripei.

Iată de ce ai nevoie pentru această supă-minune: 

Ingrediente: 

-3 cepe

-morcovi

-2 căței de usturoi

-1 nap alb de dimensiuni mici

-570 ml supă de legume

-puțină pudră de muștar

-foi de dafin

-30 ml ulei de masline

-piper

-sare

Mod de preparare: Începe prin a toca cele trei cepe în felii subțiri. Decojește doi căței de usturoi și pisează-i. Apoi spală morcovii, decojește-i și taie-i bucăți. Procedează la fel și cu napul alb. Încălzește un pic uleiul într-un vas, la o temperatură scăzută. Adaugă ceapa, morcovii, usturoiul și napul tocat. Sotează legumele la foc mic, până devin aurii. Adaugă sare și piper, după gust. După câteva minute, adaugă câteva foi de dafin, pudră de muștar și supa de legume. Amestecă bine și lasă supa să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute, cu vasul acoperit. În acest fel, aromele si proprietățile benefice se vor păstra. După ce supa este gata, scoate foile de dafin din aceasta. Poți să scoți și morcovii din supă, în funcție de preferințele tale. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 22 noi, 14:01 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play