„Suntem la doi pași de un mare pericol, văd că toți sunt la fel de hotărâți în aceeași direcție”. Dumitru Constantin Dulcan pledează pentru pace în noua sa carte

Data actualizării: | Data publicării:
Dumitru Constantin Dulcan, Captură foto: Antena 3
Descriere foto: Dumitru Constantin Dulcan, Captură foto: Antena 3

La mai bine de un an de la începutul Războiului din Ucraina, celebrul profesor de neurologie Dr. Dumitru Constantin Dulcan publică o nouă carte-interviu: Calea vindecării, în care, alături de jurnalista Florentina Fântânaru, pledează pentru pace, pace în interiorul nostru, între inimă și minte, dar și între oameni și națiuni:

„Nu conștientizăm cu ce risc ne confruntăm, suntem la doi pași de un mare pericol, văd că toți sunt la fel de hotărâți în aceeași direcție. Nu mai auzim la televizor decât știri despre război, bombe, tancuri, rachete. Nu aud un cuvânt de pace, o pornire în direcția asta. De pildă, să facem un congres unde să vorbim despre vreo descoperire mare în știință, în artă, în educație. Să învățăm oamenii cum să trăiască! Numai niște încrâncenări. Și nici nu sunt oameni bătrâni sau decrepiți, căci, dacă era așa, altfel stăteau lucrurile. Niște indivizi au cu totul și cu totul alte intenții cu lumea asta. Ce vor de la noi? De ce au nevoie de carne de tun? De ce au nevoie, de fapt? Nu mai înțeleg nimic, s-a transformat totul într-o civilizație a sângelui. […]

Plutim pe o navă în derivă, riscăm oricând să se scufunde. Există atâta lume inteligentă, atâta lume înțeleaptă, de ce unii vor neapărat să domine? Cei care poartă războaiele nu sunt cei flămânzi. În aceeași măsură, nu sunt ei cei care merg la război, ci trimit pe alții, în timp ce ei probabil mănâncă icre negre într-o locație de lux. Este regretabil că unii oameni pot gândi așa.”

Autorul lucrării revoluționare Inteligența Materiei, oferă omenirii un nou avertisment, într-o carte manifest împotriva urii și a dezbinării. Calea vindecării ne încurajează să recunoaștem conexiunile care ne unesc pe toți, atom cu atom, invitând cititorul să facă pace cu sine însuși, dar și cu lumea.

Cartea a fost concepută ca un dialog esențial care aduce mai aproape de publicul larg ideile fundamentale dezvoltate de Profesorul Dulcan în ultimii 40 de ani. Aceasta se adresează atât cititorilor care îl urmăresc de multă vreme pe cunoscutul savant, cât și publicului tânăr care intră poate pentru prima dată în contact cu ideile sale.

.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Carte


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel