Suedia este marea câștigătoare Eurovision! Loreen a cucerit pentru a doua oară trofeul

Data actualizării: | Data publicării:
Loreen, captură video Youtube Eurovision Song Contest
Descriere foto: Loreen, captură video Youtube Eurovision Song Contest

Loreena este artista care a ocupat locul unu la Eurovision 2023. 

Suedia, reprezentată de cântăreaţa Loreen, a câştigat ediţia din acest an a Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seara la Liverpool, informează AFP.

Loreen, clasată pe primul loc în competiţia muzicală la ediţia din 2012, este a doua artistă care a câştigat Eurovisionul de două ori după Johnny Logan, care a câştigat pentru Irlanda, în 1980 şi 1987.

Loreen a obţinut un total de 583 de puncte după ce voturile publicului şi ale juriului au fost combinate, fiind urmată de finlandezul Kaarija, care a obţinut 526 de puncte pentru melodia Cha Cha Cha.

Cântăreaţa israeliană Noa Kirtel, reprezentând Israelul, s-a clasat pe locul al treilea cu melodia Unicorn, fiind urmată de Marco Mengoni, care a interpretat cântecul Due vite.

Ucraina, câştigătoarea ediţiei de anul trecut, s-a clasat pe locul al şaselea, prin cântecul Heart of Steel, interpretat de artistul Tvorchi, notează Agerpres. 

Nu este prima dată când Loreen câștigă competiția

În 2012, artista cucerea publicul cu piesa "Euphoria", care a dus-o nu doar pe podium, ci a făcut-o să fie și marea câștigătoare a competiție de atunci. 

Suedia a câştigat până acum şase ediţii ale concursului Eurovision - doar Irlanda reuşind să depăşească această performanţă.

Ultimul câştigător suedez a fost cântăreţul Mans Zelmerlöw cu melodia "Heroes", la Viena, în 2015, notează Agerpres.

Citește și: Marcel Pavel, dezamăgit total de prestația României la Eurovision: „Nu mi-a plăcut deloc! Atâta s-a putut?!”

România nu s-a calificat în finală

Anul acesta, România a fost reprezentată de Theodor Andrei la Eurovision și, spre dezamăgirea tuturor fanilor competiției, acesta nu a reușit să ducă România în finală, ba chiar a avut o prestație care a ridicat mai multe semne de întrebare și a generat numeroase opinii controversate în mediul online. Extrem de multe persoane publice, de la Dan Negru, Mihai Trăistariu, Horia Moculecu sau Marcel Pavel s-au arătat a fi revoltați cu privire la prestația pe care țara noastră a reușit să o facă.

„Când am lucrat pentru TVR,demult,am prezentat vreo două preselecții Eurovision si asta mă face să mai trag cu ochiul la concurs (am și o poză de atunci..)
Anul trecut Moldova a dus in prime-time tv europene, la Eurovision, o melodie unionistă "Trenulețul Chișinău-București" cântată in română.
Noi am țopăit in limba spaniolă.
Anul ăsta, Moldova a cântat tot in limba romană. Noi am țopăit cu un titlu englezesc de melodie ( Off and On)
Moldova e in finală! Noi țopăim spre casă.
Nu mă deranjează exagerările vestimentare sau de altă natură. Unii oameni banali ca să devină intersanți, exgerează.
Dar mi-e rușine că în al doilea an consecutiv refuzăm mâna întinsă a Moldovei. Moldovenii au avut curajul să spună public Europei că București-Chișinău e totuna. Cântecul lor va rămâne un act de curaj al mesajului politic in muzică.
Noi le-am răspuns anul ăsta țopăind in engleză și îmbrăcați fistichiu. Toți știm ca TVR e goarna guvernului, a puterii politice, oricare ar fi ea. Însemnă că mesajul puterii politice românești e să țopăim când Moldova ne întinde mâna peste prăpastie!
Nu poți să sari o prăpastie țopăind!
Trebuie să ai curajul să faci un pas mare!”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare, după ce România nu a reușit să se califice în finala Eurovision.

VEZI și: Mihai Trăistariu dă de pământ cu juriul TVR: „Nu cred în jurii, sunt corupte” / EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel