Sucul de rodie, beneficii uimitoare pentru sănătatea organismului. De ce este important să îl consumi zilnic

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Sahand Babali
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Sahand Babali

Sucul de rodie are nenumărate beneficii pentru organism, mai ales pentru aspectul pielii tale. 

Sucul de rodie a devenit destul de popular în ultimii ani. Este o băutură gustoasă și răcoritoare, plină de nutrienți care stimulează sănătatea. Realizat prin stoarcerea fructului de rodie, acest suc este o băutură dulce-amăruie pentru sănătate încărcată cu antioxidanți puternici, potrivit WebMD.

 

Originară din Asia, rodiile sunt fructe roșii, sferice, care au fost cultivate și folosite în scopuri medicinale timp de secole. Cunoscute științific sub numele de punica granatum, rodiile conțin sute de semințe mici, albe, înglobate în saci roșii de suc. Acestea se numesc arilii. Arilii pot fi îndepărtați și mâncați sau presați pentru a obține un suc.

 

Rodiile sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. De fapt, doar o singură rodie conține aproximativ 28 de miligrame de vitamina C, ceea ce reprezintă aproape 50% din doza zilnică recomandată. O singură rodie conține, de asemenea, 536 de miligrame de potasiu, care se păstrează aproape în totalitate atunci când arinele sunt presate în suc.

 

Beneficiile pentru sănătate ale sucului de rodie

 

Pe lângă faptul că este o băutură delicioasă și răcoritoare, totuși, sucul de rodie este legat de o serie de beneficii importante pentru sănătate. De exemplu, consumul regulat de suc de rodie poate ajuta, de fapt, la reducerea inflamațiilor, notează Well+Good. Deoarece sucul de rodie este atât de bogat în antioxidanți, cum ar fi punicalaginele, acesta vă poate proteja celulele de radicalii liberi și poate ajuta la îndepărtarea bolilor și a anumitor tipuri de cancer. De asemenea, poate ajuta la întinerirea și îmbunătățirea calității pielii tale.

 

În plus față de punicalagine, vitamina C din sucul de rodie poate ajuta la producția de colagen - o proteină naturală care poate reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor și poate crește elasticitatea pielii. Mai mult, consumul regulat de suc de rodie poate chiar să ajute la promovarea sănătății inimii. Asta pentru că antioxidanții din sucul de rodie pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea cantității de colesterol LDL din organism.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel